Facebook издаде мнима болна

Служителка на клона на застрахователната компания Nationale Suisse в град Базел е уволнена от работодателите си, заради това, че прекарала известно време в сайта за социални контакти Facebook, докато е била в отпуск по болест, съобщава ВВС.
Жената си взела болнични, тъй като се оплаквала от силна мигрена и трябвало да стои в затъмнена стая. В компанията обаче проследили нейната активност във Facebook и седмица след това я уволнили с мотива, че щом може да ползва компютъра си в къщи, ще може да го ползва и на работното си място.
Служителката обяснила пред швейцарското издание 20 Minuten, че отворила сайта съвсем за кратко от своя iPhone, докато била на легло. Тя обвинява компанията, че е използвала подставено лице, което се представило като “приятел”, за да я шпионира.
В случаи като този не е лесно да се прецени кой е с по-нисък морал – дали служителката, която вероятно и друг път е давала повод за съмнение в нейната лоялност, или компанията, която си позволява да следи с какво се занимават служителите й извън офиса.

Коментар