Мусала Софт с презентация на P2P Конференцията 2009 – IBM Mashup Center

На 25 и 26 април се проведе P2P Конференцията 2009 във Велико Търново. Събитието обедини в едно blogcamp2009, WebTech 2009, MobileThings и WebTalks2.0. За УебТех, провеждаща се от 2004г., това е петото издание.
P2P Конференцията е насочена към хора, които се интересуват от уеб- програмиране, развитие, бизнес в Интернет и от всякакви теми, свързани по един или друг начин със световната мрежа. Форумът протече в два успоредни панела през първия ден и в три – през втория, като домакини бяха три от най-големите хотели във Велико Търново.
Мусала Софт е редовен участник на УебТех, от самото й създаване. Тази година Анислав Атанасов, ръководител екип в Мусала Софт и Милен Пенчев – софтуерен инженер във фирмата, изнесоха лекция на тема „IBM Mashup Center” през втория ден от P2P Конференцията.
Презентацията запозна присъстващите с технологиите и техниките, на които е базиран IBM Mashup Center, както и проблемите, които решава. След кратка демонстрация на продукта бе представена и платформата Lotus Greenhouse, чрез която могат да бъдат пробвани/разгледани последните продукти на IBM.

Коментар