Acer с инициатива в подкрепа на онлайн образованието

Технологиите на Acer могат да помогнат на учениците да развият уменията си (снимка: Acer / Twitter)

Подразделението „Acer за образованието” анонсира стратегическо партньорство със Skooler, една от водещите платформи за онлайн обучение, за региона на Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА). Инициативата ще разшири предложенията на двете компании, насочени към образователния сектор.

В рамките на партньорството „Acer за образованието” ще разшири своето портфолио от предложения за училищата и образователните институции, предлагайки цялостни решения, които обединяват устройства Acer, пакета Office 365 за образованието и изцяло интегрираните в тях инструменти за управление на обучителния процес, предоставяни от Skooler.

„Acer за образованието” и неговите партньори занапред ще могат да подкрепят училища и преподаватели от региона (ЕМЕА) със завършени решения, разработени с цел да направят обучението по-ефективно и ангажиращо, като подпомагат учителите да пестят време и да постигнат по-добри резултати.

Използвайки инструментите на Skooler като „Планиране”, „Уроци”, „Оценки” и „Учителски дневник”, преподавателите могат да подобрят своя дигитален работен процес, да организират учебните материали онлайн, да определят и споделят планове с други преподаватели, лесно да планират задания и да създадат добри практики при оценяването.

Чрез портала на Skooler за родители/наставници и мобилното приложение родителите могат да поддържат контакти с училището и да следят как се справят децата им. Това дава възможност на учителите да изградят по-силна връзка със семействата в подкрепа на по-доброто образование за техните деца.

Инструментите на Skooler, насочени към управление на обучителния процес за Microsoft Office 365, допълват предложението на „Acer за образованието” за екосистемата на Windows. Разположена в облака Microsoft Azure, Skooler гарантира безпроблемна работа, тъй като потребителите не трябва да прескачат напред-назад между различни системи за достъп и вписване, приложения, функции за управление на учебния процес и планиране на уроци, преподаване или комуникация с родителите.

„Нашата мисия е да внесем иновативни технологии в училищата, помагайки на преподавателите да създават учебна среда, в която учениците могат да развиват уменията, необходими им за тяхното бъдеще. Вярваме, че сътрудничеството ни със Skooler ще предостави на преподавателите правилната технология за пресъздаване на реалната учебна среда”, заяви Масимилиано Роси, вицепрезидент за подразделението за бизнес продукти на Acer ЕМЕА.

Коментар