Read Along за Android – учи децата да четат

Приложението за четене Read Along поддържа девет езика и е достъпно в целия свят
(снимка: Google)

Google пусна приложение Read Along, създадено да помогне на учениците в началните класове да подобрят уменията си за четене. То се базира на издаденото по-рано Google Bolo, което поддържа английски и хинди.

Read Along е достъпно за потребителите на Android в целия свят и поддържа девет езика. Приложението използва функции за разпознаване на реч и преобразуване на текст в реч, за да помогне на децата да се научат да четат.

В него е вграден помощник за четене, наречен Diya. Когато децата четат на глас, Diya открива дали детето има фонологични проблеми и след това му помага с точно произношение.

Децата винаги могат да помолят Diya да им помогне да прочетат изречението или да им предложи произношение на дума, която не знаят. Тъй като децата постепенно подобряват четенето с помощта на приложението, те получават различни награди, вкл. под формата на съдържание.

Google уверява, че приложението е разработено със спазване на поверителността на личните данни. Освен това апликацията може да работи без интернет връзка. Гласовите данни се анализират в реално време на устройството. Тази информация не се синхронизира, съхранява или анализира на сървърите на Google.

Интернет компанията подчертава също, че не използва образци на детски глас, за да направи продукта по-добър. Приложението не съдържа и реклами, подчертават от Google.

Даунлоуд: Read Along за Android

Коментар