NYC Subway Sounds – имитира звуци от метрото за нюйоркчани

Нюйоркчани се сдобиха с мобилно приложение, което им връща усещането за метро
(снимка: CC0 Public Domain)

Стотици милиони хора загубиха голяма част от това, с което са свикнали, в резултат на карантината, наложена заради коронавируса. За някои това е разходката в парка, за други фитнесът. Оказа се обаче, че има хора, на които им липсва метрото – и не заради необходимостта да стигнат някъде, а заради… звуците.

Месец след въвеждане на карантината в Ню Йорк, разработчикът Евън Люис установява, че наистина му липсват звуците на метрото. Ситуацията е още по-странна, като се има предвид, че Люис обикновено слушаше музика в метрото, разказва The Verge.

„Беше странно, защото преди карантината винаги слушах музика в метрото, за да заглуша звуците му, но когато спрях да използвам метрото, разбрах, че някак ми липсват тези звуци”, споделя Люис.

Той предполага, че не е сам в това страдание и затова създава приложението NYC Subway Sounds. Както подсказва името му, приложението съдържа звуците на нюйоркското метро. Програмата включва повече от две дузини звуци – от съобщения до затварящи се врати.

Интересът към приложението започва да расте, много нюйоркчани вече са го изтеглили от App Store, има позитивни отзиви, а рейтингът на NYC Subway Sounds е много висок – 4,9 точки.

Даунлоуд: NYC Subway Sounds

Коментари по темата: „NYC Subway Sounds – имитира звуци от метрото за нюйоркчани”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    В САЩ давят, задушават и застрелват милиони селскостопански животни

    Смята се, че повече от 10 млн. кокошки ще бъдат избити в САЩ заради затварянето на кланици във връзка с епидемията от новия коронавирус (COVID-19).

    Мнозинството от животните ще бъде задушено с пяна на водна основа, подобна на противопожарната пяна, метод, който организациите за хуманно отношение към животните наричат ​​”нехуманни”, пише “Гардиън”.

Коментар