Skype ще живее въпреки Teams, увери Microsoft

Бъдещето на Skype стана дискусионно предвид шеметния успех на Microsoft Teams
(снимка: CC0 Public Domain)

Успехът на комуникационната платформа Microsoft Teams в условията на пандемия от коронавирус породи опасения, че софтуерната корпорация може да изостави Skype. Това обаче няма да се случи, уверяват от Microsoft.

Microsoft Teams и Skype ще продължат да съжителстват, подобно на Facebook Messenger и WhatsApp. Джеф Тепер, корпоративeн вицепрезидент на Microsoft, отговорен за Microsoft 365, Microsoft Teams, SharePoint и OneDrive, твърди в интервю за VentureBeat, че компанията няма планове да изостави Skype.

Facebook, например, има множество инструменти, включително Instagram, Messenger и WhatsApp, и всички те продължават да се развиват, коментира Тепер. Стратегията на Microsoft в близко бъдеще е да работи за взаимодействие между различните инструменти, без да принуждава потребителите да преминават от един инструмент към друг.

По думите на Джеф Тепер, екипът от разработчици ще продължи да отделя внимание на Skype. Услугата ще става по-добра и ще получава нови функции. Между Microsoft Teams и Skype ще се появи възможност за взаимодействие.

Microsoft Teams е корпоративна платформа, която обединява чат, срещи, бележки и прикачени файлове. Първоначално Microsoft налагаше Teams като конкурент на Slack. В края на април компанията обяви, че ежедневната активна аудитория на Teams превишава 75 млн. потребители.

Коментари по темата: „Skype ще живее въпреки Teams, увери Microsoft”

добавете коментар...

  1. :o)

    Еми Джеф ТРИПЕР незнам какво е обяснявал но Скайп е най-бъгнатата програма яко преебана от Майкрософт. Деба и киртаците работеше хиляди пъти по-добре преди.

  2. Линус

    Ето пише ти Линус. Skype работи вече добре под Linux няма проблеми, който иска да си го ползва.

  3. Фофу

    Слабо линуксаджийчетата, вече 7 часа, а все още никой не се намира оцвили, как МС вече съсипали и Скайпа и Тийм-а.

Коментар