Huawei заменя YouTube с Dailymotion в смартфоните си

Устройствата на Huawei ще се сдобият с достъп до видео услугите на Dailymotion
(снимка: Dailymotion)

Huawei и Dailymotion подписаха глобално партньорско споразумение, по силата на което смартфоните Huawei и Honor ще предложат на потребителите съдържание от популярната стрийминг услуга и нов видеоплейър.

Dailymotion ще замени YouTube в устройствата Huawei и Honor, тъй като китайският производител не може да използва услугите на Google, заради санкциите, наложени от правителството на САЩ.

Потребителите на Dailymotion знаят, че тази услуга включва множество видеоклипове, които са блокирани в YouTube – най-популярния в света портал за хостинг и споделяне на видео. Dailymotion, от друга страна, е достъпна на 35 езика и и има над 250 млн. потребители.

Приложението Huawei Video вече предлага на потребителите различни развлекателни материали, в частност филми и сериали. Сътрудничеството с Dailymotion ще позволи интегриране в Huawei Video на инструменти за обработка и възпроизвеждане на видео, т.е. на самия видеоплейър Dailymotion.

Китайската компания активно разработва екосистема под името Huawei Mobile Services (HMS Core) като алтернатива на Google в своите смартфони. Очаква се Dailymotion да помогне на Huawei да укрепи позициите си на пазара след развода с Google.

Плановете на Huawei предвиждат поетапно внедряване на нови функции в платформата HMS Core, които да привлекат и задържат вниманието на потребителите. Според повечето анализатори, Huawei ще претърпи отлив на клиенти най-вече на западния пазар.

Коментари по темата: „Huawei заменя YouTube с Dailymotion в смартфоните си”

добавете коментар...

  1. Миро

    Познавам платгормата, доста е добра

  2. ха

    Това dailymotion може наистина може малко да разбие монопола при видео споделянето. Не бях чувал за него до сега…

  3. Anonymous

    Ами Гуглето и т.н. явно си имат причина, да подкрепя Байдън по всички възможни начини, щото санкциите удрят и по тях. Друг е въпросът, доколко демократите ще им се отблагодарят за сегашната услуга…

Коментар