Обновен Skype поддържа 3×3 видеочат

Новата схема за видеочат 3х3 показва 9 души едновременно на екрана
(снимка: Skype)

Microsoft пусна обновена версия на Skype с интересни нови функции, подобрения и корекции на грешки. Skype 8.60 се явява най-мащабната актуализация на приложението от доста време насам.

Почти всички нововъведения скоро ще станат достъпни на платформите, поддържани от Skype. Впечатлява режимът за видеоразговори по схемата 3х3 – с девет участника едновременно на екрана, който първоначално се появи в Microsoft Teams, а сега е достъпен за десктоп версиите на Skype за Windows, macOS и Linux.

Още една интересна новост е поддръжката на модерирани групи. Сега приложението позволява създаване на групи, в които избрани потребители се назначават за администратори и имат права да контролират процеса на общуване, да извършват позвънявания и други функции.

Skype 8.60 включва също опция за настройка на реда на показване на списъка с реакции – емоджи, които се използват за отговор на съобщения. Освен това са добавени нови клавишни комбинации за бързи операции, дори когато прозорецът на приложението е минимизиран или не е във фокус.

Microsoft също така е отстранила съществуващи проблеми и е подобрила стабилността на приложението. Компанията подчертава в сайта за поддръжка на Skype, че въведените промени са в отговор на предложенията на потребителите.

Коментар