Сердика Център става Spark зона с 5 зарядни станции

Сердика Център вече предлага достъп до 5 зарядни станции за електромобили
(снимка: Сердика Център)

Сердика Център отвори врати след карантината с нововъведение – търговският център става и Spark зона, с пет зареждащи станции за електромобили. Тази стъпка е част от кампанията на мола за устойчиво отношение – „Промяна”.

Зоната за зареждане на електромобили е на ниво-2, паркинг. Проектът за станциите е реализиран съвместно със Spark – услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилния телефон.

Макар и по-бавно, отколкото на други места по света, електромобилността става популярна и у нас. Вчера OMV обяви, че започва изграждане на повече от 30 бързозарядни стации за електромобили в България и Румъния, в партньорство с Елдрайв Чарджинг.

Актуални данни на Пътна полиция сочат, че към края на април в страната са регистрирани 2 721 са електромобили, което е с 290 повече отколкото в края на миналата година. Регистрираните хибридни модели пък са се увеличили с близо 3000 и вече наброяват 10 074, повечето от които са плъг-ин и също се нуждаят от зареждане.

Коментари по темата: „Сердика Център става Spark зона с 5 зарядни станции”

добавете коментар...

  1. :o)

    Средният гражданин на София живее в блок. Някой да ми обясни как ще си зарежда електромобила? Или ще ходи до мола, да паркира? Къде по-напред с тия 5 станции?
    Толкова сме далече от нещата, че чак е смешно.

Коментар