Equinix придоби 13 центъра за данни на Bell

Equinix разширява достъпа до услугите си за взаимосвързаност със сделка в Канада
(снимка: Equinix)

Глобалната компания за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix, която оперира и на пазара в България с два IBX центъра, обяви голяма сделка с канадския телеком BCE Inc. (Bell).

Съгласно споразумението, Equinix придобива 13 центъра за данни на Bell задно с техните разширения – общо 25 обекта, разположени на територията на Канада, за сума в размер на 750 млн. долара. Финансови консултанти на Equinix в сделката са банковите институции Citigroup и J.P. Morgan, става ясно от официалното съобщение.

Очаква се придобиването да приключи през втората половина на годината. Заедно с центровете за данни, Equinix ще получи над 600 клиента на Bell, от които 500 са нови за компанията.

Към момента Equinix управлява повече от 210 центъра за данни в 55 региона по света. Новите обекти в Канада с обща площ 111,5 хил. кв.метра ще се присъединят към съществуващите в Торонто и Онтарио.

В резултат на сделката, годишните приходи на Equinix ще се увеличат с около 105 млн. долара. Условията на споразумението предвиждат стратегическо партньорство между Equinix и Bell в предоставянето на услуги за ускорена дигитална трансформация на бизнеса в Канада.

Същевременно, с тази сделка Equinix ще разшири достъпа до услугите си за взаимосвързаност със 7 нови зони, което ще открие и нови възможности пред българските клиенти на компанията за партньорства и облачни решения.

Коментари по темата: „Equinix придоби 13 центъра за данни на Bell”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    канадския телеком BCE Inc. (Bell)

    Nsa купува метаданите от китайските разговори.

Коментар