Ограбиха магазин за DJI дронове в Ню Йорк

Вандали крадат DJI дронове от магазин в Манхатън, Ню Йорк
(снимка: видеокадър / NYPost)

Съединените щати са разтърсвани от протести и размирици след убийството на чернокожия Джордж Флойд от полицията. Сред протестиращите има и много вандали, които обират магазини.

В края на миналата седмица бе нападнат и ограбен магазин за дронове DJI, разположен в Манхатън, Ню Йорк. Според публикация в NYPost, разбойниците са откраднали шест дрона на стойност 16 000 долара.

Видеоклип от камерата за наблюдение, който е заснел обирджиите в магазина на DJI на Бродуей в Манхатън, е публикуван от Crime Stoppers. Видеото показва как петима души разбиват стъклената входна врата, влизат в магазина и изваждат няколко дрона.

Източници добавят, че сред откраднатите дронове са били скъпи модели DJI Inspire 1, Inspire 2 и Phantom 4. В момента разбойниците все още не са задържани, а органите на реда не са открили откраднатите дронове.

По-рано вандали атакуваха фирмени магазини на Apple, но устройствата на компанията могат да се блокират при кражба, което предполага, че ще са безполезни за незаконните си собственици и по-лесно могат да бъдат открити.