WhatsApp тества достъп от няколко устройства

Потребителите на WhatsApp изглежда скоро ще получат отдавна желана функция
(снимка: CC0 Public Domain)

Екипът на популярния месинджър WhatsApp започна да тества функция, която потребителите искат от много години. Става въпрос за достъп до акаунт от няколко устройства едновременно.

Според публикация в тематичния ресурс WABetaInfo, с предстоящите промени акаунтът в WhatsApp ще може да се използва от четири устройства едновременно. В момента функцията е в процес на разработка и скоро ще се появи в бета версия на месинджъра, но точната дата за пускането й не се съобщава.

Потребителите на WhatsApp мечтаят за реална поддръжка на работа с множество устройства от пускането на месинджъра през 2009 г. Но синхронизацията между устройства с WhatsApp не беше предложена досега.

В момента WhatsApp позволява свързване с акаунт само от едно устройство. Дори настолната версия на месинджъра може да работи само във връзка със стартирано приложение на смартфона – просто „огледално”.

Екипът на WhatsApp също тества няколко други полезни функции, включително търсене по дата, търсене в мрежата, нови инструменти за използване на паметта, сортиране на снимки в чата по новост или размер, изтриване на запазени съобщения, с изключение на маркираните и др.

Всички тези функции все още не са налични в публичната бета версия на WhatsApp, но присъстват в ранните тестови версии и може да се очаква, че скоро ще се появят в месинджъра.

Коментар