Телевизорите с Android TV ще познават хората по гласа им

Android TV ще разпознава команди от всеки потребител по гласа му
(снимка: CC0 Public Domain)

Телевизорите, работещи под управление на операционна система Android TV, скоро ще се сдобият с функция, която повечето от останалите Android устройства вече притежават – разпознаване на потребителите по гласа им.

Android телевизорите отдавна могат да изпълняват гласови команди, издавани чрез виртуалния помощник Google Assistant. Въпреки това, за разлика от повечето други устройства с Android, те не могат да различават хората по гласа им, тъй като те не поддържат Voice Match технология.

Скоро обаче този проблем ще бъде преодолян, твърди публикация на тематичния сайт 9to5google. Анализ на кода на нова версия на приложението Google Search за Android TV установява, че Google внедрява поддръжка на Voice Match в операционната система на телевизора.

Новата функционалност ще позволи, например, на всеки член на семейството да влезе в своите Netflix, Google Stadia и други акаунти просто чрез гласова команда. Все още не е ясно кога поддръжката на функцията ще бъде реализирана пълноценно в операционната система.

Коментар