Google интегрира гласов асистент в Android TV

Видео съдържанието на началния екран на Android TV е организирано в канали и програми, така че да е по-удобно за зрителите

Още преди една година Google обяви намерението си да интегрира своя гласов помощник Assistant в платформата Android TV. Тази седмица компанията показа новия вид на началния екран на Android TV с дългоочаквания Assistant.

Видео съдържанието на екрана е организирано в канали и програми, така че да е по-удобно за ТВ зрителите, пояснява Google в блога си за Android разработчици. Всяко Android TV приложение може да публикува множество канали, които са представени като редове с програми на началния екран.

Потребителите, от своя страна, могат да конфигурират кои канали искат да виждат на началния екран и да подреждат каналите, с цел по-бърз достъп до любимите предавания, посочва Google.

Началният екран включва панел за бързо пускане на любими приложения и специален Watch Next канал, който показва съдържание на базата на предпочитанията на потребителите. Потребителите на Android TV ще разполагат с редица гласови контроли за управление на съдържанието – било то музика или видео – чрез Google Assistant.

Все още обаче няма яснота кога Google ще пусне Android TV с пълноценна интеграция на Assistant. Компанията посочва единствено, че това ще стане с някой от ъпдейтите на платформата по-късно тази година, първоначално за потребителите в САЩ.

Коментар