Facebook няма да рекламира пиратски Kodi устройства

Facebook се присъедини към други онлайн гиганти в ограничаването на продажбите на Kodi ТВ приставки с възможности за пиратски стрийминг

Facebook добави нова клауза към търговската си политика, която ограничава продажбата на продукти, които позволяват разпространение на пиратско съдържание, като например популярните Android Kodi кутии за стрийминг.

Едва ли Facebook прави това по свое желание – по-скоро европейските регулатори извиват ръцете на компанията. В края на април Съдът на Европейските общности обяви за незаконна продажбата на такива устройства.

Промяната е отразена в един допълнителен ред от търговската политика на Facebook, който гласи, че се забранява продажбата на продукти, които улесняват или насърчават неоторизирания достъп до цифрови медии.

Удобствата за потребителите на ТВ приставки ще започнат да намаляват, ако те трябва да инсталират ръчно Kodi добавките, които позволят стриймване на пиратско съдържание. За типичния потребител с малко техническо ноу-хау това може да е трудна задача.

Подобни ограничителни политики спрямо Kodi следват и други гиганти в онлайн търговията, вкл. Amazon и eBay. Те не допускат продажби в своите търговски платформи на устройства с възможност за незаконно стриймване на видео и музикално съдържание.

Коментари по темата: „Facebook няма да рекламира пиратски Kodi устройства”

добавете коментар...

  1. :)

    Коди е просто един плеър, друга “бира” са плъгините които могат да се инсталират в плеъра. Така, че ….

  2. Saevar

    малко безсмислено,
    1. Днес новите телевизори си идват с Андроид и си на 2 цъкания от плей стора да си инсталираш Коди.
    2. Дори и да има потребители които нямат смарт телевизори един Андроид бокс да се купи от нета струва около 40 еврака +/-, и пак са на 2 цъкания от плей стора за инсталиране на Коди
    3. В Коди няма нужда от плъгин защото повечето телевизии предлагат IPTV листа която всеки може да си вкара, инсталирва се само PVR-simple client която е представка и се намира в хранилището, след това само 1 настройка трябва да се направи за буфера при стриимване и това става за 5 минути, има си указания на КОДИ сайта.
    Ако искат да спрат пиратските телевизии да намалят абонаментите за редовните, безобразниците искат 180 паунда на месец за всичките спортни канали с всички събития по света.. и после що плащали за футболисти по 100 милиона … аре не такива на мен.

Коментар