Губим по 19 дни на година от нефективна офис работа

Нелогичните принципи за съхранение на документи костват на служителите средно по 13 минути на ден в търсене на нужните файлове

Средно по 19 дни в годината се прахосват от служителите, заради неефективна работа с офис техниката, разкри проучване на Sharp. Като основни причини се изтъкват бавното включване на техниката, нелогичната системата за съхранение на файлове и лошото управление на документите.

В резултат на нелогичните принципи за съхранение на важни документи, служителите губят средно 12 минути и 51 секунди на ден в търсене на нужните файлове и още 9 минути и 22 секунди за търсене на изображения на сървъра.

Бавно работещите принтери пък отнемат около 15 минути дневно. В крайна сметка служителите изразходват напразно близо 40 минути на ден от подобни проблеми, или средно 13-14 часа от работното време на месец, или 19 работни дни, установява изследването.

Тенденцията на преход към облачни технологии налага още по-строги изисквания към качеството на офис техниката. Нестабилният достъп до интернет и недостигът на оперативна памет могат съществено да затруднят работата, да провалят сроковете за изпълнение и в крайна сметка да причинят загуби на компаниите.

Анкетата на Sharp сред 6000 европейски офис служители показва, че около половината от тях считат бавните компютри за фактор, който ограничава производителността на труда. При това, 38% споделят, че използването на съвременни технологии ги мотивира отлично.

Коментари по темата: „Губим по 19 дни на година от нефективна офис работа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Също трябва да се забрани безмисленото пляпмане за всичко друго но не и за работа (с изключение на почивката). Да се оптимизира работното време, така че почивката да е максимално ефективна и също така да не бъде пред компютъра да цъкаш фб ами да има някаква друга неангажираща очите полезна дейност. Да има места за пълноценна почивка а не да е една стая с наредени бюра като ученическа стая. Има още много по-смислени неща които могат да променят. А не да вадят някакви глупави заключения че принтера ми бил бавен и че съм търсил с няколко секунди повече от необходимото. Това да на ви е поточна линия в завод за телевизори господа учени от Sharp?

  2. Anonymous

    Ако забраним на служителите да пикаят, ще спечелим още няколко минути… После може да помислим, дали докато мигат, не пропиляват ценно работно време…

Коментар