Нови функции в Android TV пестят интернет трафик

Google въвежда четири нови функции наведнъж в Android TV (снимка: CCO Public Domain)

Собствениците на телевизори с операционната система Android TV скоро ще се сдобият с няколко нови инструмента, които ще им помогнат да пестят интернет трафик, в случай, че ползват мобилна връзка.

Новите функции на Android TV първоначално ще бъдат достъпни за потребители от Индия, а по-късно ще се появят и в други страни, стана ясно през седмицата, при представяне на смарт телевизори на Motorola.

Google въвежда четири функции наведнъж. Благодарение на тях, потребителите ще могат да се възползват максимално от своите интелигентни телевизори, дори с ограничени или прекъсващи интернет връзки.

Първата функция, наречена Data Saver, намалява значително консумирания трафик при свързване към интернет чрез мобилна връзка. Разработчиците обещават до 3 пъти увеличаване на времето за гледане.

Инструментът Data Alerts е предназначен да контролира данните, използвани при гледане на телевизия. Тази функция неслучайно се появява първо в Индия – кабелният интернет там не е много добър и много хора разчитат на мобилен достъп.

Инструмент, наречен Hotspot Guide, помага за настройка на телевизора с помощта на мобилна „гореща точка”. Функцията Cast in Files пък позволява преглеждане на медийни файлове, изтеглени на смартфона, директно на телевизора, без изразходване на мобилен трафик.

Всички нови функции ще бъдат внедрени на Android TV устройства в Индия в най-скоро време, след което ще започне разпространението им и в световен мащаб.

Коментар