Microsoft Defender вече защитава и Android

Microsoft Defender ATP за Android пази смартфоните от злонамерен софтуер
(снимка: Microsoft)

Преди няколко месеца Microsoft обеща да пусне своя антивирус Defender и за мобилни устройства, работещи под Android. Сега компанията е готова с предварителна версия на защитния софтуер, която е достъпна за потребителите на Microsoft 365.

Екосистемата на Android често се сблъсква със злонамерен софтуер, фишинг приложения, троянски коне и др. Google премахва стотици или дори хиляди приложения всеки месец от официалния магазин Google Play, но много от опасните програми стигат до потребителите.

Microsoft Defender ATP for Android е призван да реши този проблем. Антивирусът, който вече доказа своята ефективност в Windows 10, сканира Android смартфоните за злонамерен софтуер и засича опитите за фишинг.

Когато антивирусът открие злонамерен софтуер, той ограничава достъпа му до критично важни приложения като имейл клиенти и онлайн банкиране, за да предотврати по-нататъшни щети. Защитният софтуер предупрежадава потребителите и за съмнителни ресурси, които не си струва да посещават.

В момента Microsoft Defender ATP за Android все още е във фаза на предварителен преглед за клиенти на Microsoft 365. За всички останали потребители антивирусът ще стане достъпен от Google Play през следващите месеци. До края на годината се очаква и версия за iOS.

Коментари по темата: „Microsoft Defender вече защитава и Android”

добавете коментар...

  1. Разбирач

    Защо го спирате не ми е ясно. Големи компании си го оставят и разчитат основно на VPN. Не се надявайте на никой антивирусен софтуер. Разумни действия му е майката.

  2. Точно казано

    Щях да пиша същото, но виждам, че вече е посочено правило номер 1 след инсталирането на Windows – спирането на Defendera

  3. Saevar

    това е първото нещо което махам като инсталирам Win на някого та сега и в Андроида мале мале….

Коментар