Facebook прекратява доставките на Oculus Go

Oculus Go стъпва на Snapdragon 821 и има резолюция 2560х1440 пиксела
(снимка: Oculus)

Facebook и Oculus официално обявиха, че прекратяват доставките на шлема за виртуална реалност Oculus Go, за да се съсредоточат върху следващия си VR продукт  – Oculus Quest.

VR шлемът Oculus Go беше представен през октомври 2017 г., но продажбите на устройството започнаха през май 2018 г. Само две години по-късно производителят спира производството на устройството.

Oculus Go стъпва на платформа Snapdragon 821 и предлага резолюция от 2560х1440 пиксела. В Китай шлемът се продава под името Mi VR Standalone в резултат на сътрудничество между Xiaomi и Oculus.

Facebook заяви, че Oculus Go ще продължи да получава корекции на грешки и актуализации на сигурността до 2022 г. След 18 декември т.г. няма да излизат нови приложения за VR гарнитурата.

Разработчиците, които искат да пуснат нови приложения или актуализации за съществуващи игри, трябва да направят това до 4 декември, уточняват от Facebook.

Според слуховете, новият шлем за виртуална реалност Oculus Quest с честота на опресняване от 90 Hz ще бъде пуснат на пазара към края на настоящата година.

Коментар