Google Meet конкурира Zoom с нови функции

Google Meet се сдобива с нови функции, които са подобни на тези в Zoom
(снимка: Google Blog)

Платформата за видеоконференции Google Meet получава някои нови функции, подобни на Zoom, включително замъгляване на фона, поддръжка на Nest Hub Max, въпроси и отговори (Q&A) и анкети, съобщи Google.

В момента на пазара има много приложения за видеоконференции, като сред най-популярните са Zoom, Skype, Microsoft Teams и др. След като направи Meet безплатен за всички потребители, Google въведе няколко функции, с които директно конкурира Zoom.

Сега приложението за видеоконференции позволява на потребителите да замъглят фона или да го заменят с виртуален фон. Те могат също да изберат и качат фонова снимка по свой избор.

Google въвежда тази функция с мисъл учениците и преподавателите. Тя ще бъде от полза и за потребителите, които работят в офис. Например, ако имате важна официална среща, ще можете да скриете фона или просто да го размажете. Функцията е налично както в мобилните, така и в настолните версии на приложението.

Meet предлага и оформления с плочки, които позволяват на потребителите да виждат до 16 участника едновременно. Първоначално само четири участника можеха да бъдат виждани едновременно. Сега Google работи за добавяне на до 49 участника към списъка за изглед.

Освен функцията за замъгляване на фона Google Meet добавя функции за анкетиране и въпроси и отговори (Q&A). Функцията за анкетиране ще позволи на домакина да прави проучвания в реално време по време на видео разговора, докато чрез Q&A функцията участниците във виртуалната среща ще могат да задават въпроси, без да прекъсват презентацията на домакина.

Интересна нова функция е Hand Raising. Както подсказва името й, тя позволява на участниците да вдигнат ръката си, когато желаят да споделят нещо по време на срещата.

Google Meet ще получи и нова функция, наречена Meeting Attendance, благодарение на която домакинът ще знае колко и кои са участниците във виртуалната среща.

Отделно от това, Google обещава нова функция Breakout Rooms, която ще позволи на домакина да раздели големи групи от участници на по-малки групи, за да водят едновременни дискусии и след това да се върнат към основната среща.

Ще има и допълнителен контрол на модератора – той ще може да управлява основните операции на приложението, включително представяне, присъединяване, заглушаване и др.

Стоян Букович

Стоян Букович

Коментари по темата: „Google Meet конкурира Zoom с нови функции”

добавете коментар...

  1. Нафарфорий

    Това е бъдещето колкото и да се противопоставят алчните и зли шефове и бизнесменчата срещу неизбежния преход към напълно дистанционна работа, виртуални офиси, домашни офиси.

Коментар