Теленор обяви нов директор „Технологии”

Спас Велинов е част от Теленор от 2003 г., като през годините е заемал няколко ръководни позиции
(снимка: Теленор)

Продължават промените в организацията и мениджмънта на Теленор България. Компанията обяви Спас Велинов за главен директор „Технологии” на мястото на Владимир Радойчич, който вече ръководи новосформираното дружество CETIN България.

Спас Велинов е професионалист в телекомуникационната сфера, който има 25-годишен опит в индустрията. Той е част от Теленор от 2003 г., като през годините е заемал няколко ръководни позиции в технологичното планиране и изграждането на мрежата, а последната му позиция е директор „Снабдяване и логистика”.

Велинов има ключова роля в някои от най-сложните проекти за трансформация в историята на компанията. Той е първият главен директор „Технологии”, издигнат като вътрешна за организацията кандидатура.

„Спас е сред ключовите фигури в Теленор през последните няколко години и има широк опит и познания в областта на телекомуникациите, наред с дългогодишния му стаж в нашата компания”, коментира назначението Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор.

Новият технологичен директор на Теленор е възпитаник на Техническия университет в София, притежава CMI диплома, ниво 7 по стратегическо управление и лидерство, а също така и магистърска степен по управление от университета в Шефилд.

По-рано тази седмица Теленор България обяви, че прехвърля активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление.

Теленор ще се съсредоточи върху търговската дейност, докато CETIN България ще отговаря за развитието, експлоатацията и поддръжката на телекомуникационната и ИТ инфраструктура.

Коментари по темата: „Теленор обяви нов директор „Технологии””

добавете коментар...

  1. J

    Браво, Спасе !

Коментар