Противници на 5G подпалиха мобилни антени в Кипър

Радикалните протести срещу 5G се пренесоха и на територията на Кипър
(снимка: CC0 Public Domain)

Малка група противници на 5G технологията e вероятният виновник за подпалването на четири антени на мобилната клетъчна мрежа в крайбрежния град Лимасол в Кипър, съобщи местната полиция. Палежът се случи в края на миналата седмица.

Говорителят на полицията Христос Андреу каза пред Асошиейтед прес, че органите на реда са се споразумели с доставчиците на телекомуникационни услуги да засилят мерките за сигурност около антенните инсталации. Това ще включва и по-чести посещения от страна на полицейските патрули.

В изявление на държавната агенция за далекосъобщения в Кипър се казва, че властите са „силно обезпокоени” от атаките и палежите на антени в три различни части на града. Всяко увреждане на клетка от мрежата води до прекъсване на комуникациите за хиляди хора в съответния район. Липсата на връзка може да трае няколко дена до няколко седмици, докато ремонтът приключи.

В момента в Кипър няма инсталирана 5G мрежа. Андреу заяви още, че полицията е завела 22 дела срещу лица за подстрекаване на други лица с цел увреждане на клетъчните станции на мобилните телефонни мрежи.

Коментари по темата: „Противници на 5G подпалиха мобилни антени в Кипър”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Дано на всякъде ги изгорят

  2. Фофу

    Джордано Бруно беше казал нещо по-подобен повод – О, свещена простота.

Коментар