Sharp World Clock – десктоп часовник с много функции

Sharp World Clock показва часа и времето на неограничен брой места по света
(екранна снимка: Sharp World Clock)

Софтуерното приложение Sharp World Clock се явява усъвършенстван часовник за десктопа, който показва времето на неограничен брой места по света, заедно с информация за избраните градове.

Въпреки че по дефиниция е световен часовник, приложението прави дори повече от това да показва текущото време и флаговете на конфигурираните локации. Можете лесно да добавите колкото градове искате, да се „придвижвате” до избрани локации, държави или градове, бързо да намирате град, като напишете името или въведете координатите му.

Sharp World Clock предлага и други функции, включително дневна и нощна фаза, заедно с интерактивна карта, за да изберете лесно всяко желано място. Също така можете да проверите температурата на всеки град, прогнозата за времето за следващите четири дни и скоростта на вятъра.

Приложението включва още четец на емисии, както и алармен инструмент, който може да се задейства ежечасово, седмично, месечно или годишно. Плюс това можете да поставите „widget”-подобен календар на десктопа, да извършвате изчисления на часовата зона и да преглеждате зоната на различни места едновременно.

Sharp World Clock предлага повече от текущото време и флаговете на местата по света
(екранна снимка: Sharp World Clock)

В заключение, това е полезна програма, която освен информация за времето включва и графици за срещи, алармен инструмент, календар и четец на емисии. Но въпреки че изглежда добре и се предлага с голям брой опции, Sharp World Clock неизбежно „изяжда” от паметта на системата.

Даунлоуд: Sharp World Clock

Коментар