Нет Ит стартира безплатен курс по графичен дизайн

Обучението по графичен дизайн разкрива възможности за успешна реализация в екипи и като фрийленс
(снимка: CC0 Public Domain)

Центърът за обучение Нет Ит обяви безплатен курс по графичен дизайн във виртуална класна стая. Обучението се явява стартова платформа за цялостната програма „Графичен дизайн за фрийленс” и се провежда безопасно във виртуална класна стая.

Над 2400 студента участваха в предишното издание на безплатния курс „Въведение в дизайна”. Близо 200 от тях успяха да преминат успешно изпита след курса и се записаха в цялостната програма по графичен дизайн. Този випуск съвсем скоро ще се дипломира чрез защита на дипломна работа и държавен изпит по теория и практика.

Предстоящото обучение ще се води от един от звездните лектори в Нет Ит, който преподава в центъра вече 4 години и е с безупречна репутация – Пенко Пенков. Освен положителните отзиви от курсистите си, преподавателят е натрупал и солиден опит в сферата на графичния дизайн и визуализациите, работейки по различни знакови проекти, както като част от екипа им, така и на свободна практика.

Курсът ще се проведе чрез лайфстрийм във виртуална класна стая в продължение на 8 дни. В края на обучението всеки желаещ да кандидатства в цялостната програма „Графичен дизайн за фрийленс” в академията трябва да премине през онлайн изпит. Курсистите, показали отлични умения и положили изпита с оценка не по-ниска от Добър 4, ще имат право да се запишат за професионалното обучение, което ще ги превърне в работещи за себе си фрийленсъри.

Тази година обучението по графичен дизайн е с изцяло нова структура и освен 10-месечния курс на силно практическо обучение, той включва и интензивен модул за подготовка за работа на свободна практика. Веднага след него всеки успешно завършил академията ще може да се включи и в съвсем новия „Фрийленс камп” на Нет Ит, където два пъти седмично ще може да се консултира със своя ментор – водещ фрийленсър във връзка със стартирането на дейност на свободна практика и намирането на първите си клиенти.

Най-добрите курсисти, показали завидни умения и старание, ще бъдат поканени да участват в онлайн рекламната агенция към Нет Ит, създадена в един от най-посещаваните сайтове за фрийленс проекти. По този начин Дизайнерската академия цели да даде пълен старт на своите курсисти, които ще могат да започнат работа по проекти на свободна практика в рамките на няколко месеца.

Към момента Нет Ит е единствената образователна институция в страната, която освен професионалното образование, осигурява безплатно и менторска програма за старт на фрийленс дейност, както и работа към рекламна агенция отново на свободна практика, подчертаха от компанията.

Желаещите да се включат в безплатния курс по въведение в графичния дизайн трябва да се регистрират за него на тази страница.