Обновен Nokia 5310 ни връща към ретро игрите

Nokia 5310 е осъвременената версия на оригиналния Nokia 5310 Xpress Music
(снимка: Wesley Nel / предоставена от HMD Global)

Ценителите на ретро технологии могат да върнат стрелките на часовника назад, като поиграят на класическата игра Snake (позната у нас като „Змията”) на новия телефон Nokia 5310, който се появи на пазара по случай Световния ден на змията.

HMD Global позиционира обновения Nokia 5310 като „идеалното средство за завръщане към простичките удоволствия като например станалата популярна в близкото минало игра Змия (Snake)”.

Осъвременената версия на оригинала, Nokia 5310 Xpress Music, разполага с MP3 плейър и FM радио в комбинация с мощни, двойни предни високоговорители. Телефонът е съчетание на класическия, но модернизиран дизайн на някогашния модел и емблематичната за телефоните Nokia издръжлива батерия.

Nokia 5310 предлага ретро изживяване с класическата игра Змията
(снимка: Wesley Nel / предоставена от HMD Global)

Достъпните цени и издръжливостта на „фийчър” телефоните ги правят предпочитани от много фенове и пазарният им дял продължава да расте, сочи проучване на Counterpoint от март 2019 г.

Новият Nokia 5310 се предлага в търговската мрежа у нас на препоръчителна цена от 95 лева, съобщиха от HMD Global – компанията, която притежава правата върху марката телефони Nokia.

Коментар