„Златeн” Galaxy Z Flip на пазара у нас срещу 2699 лв.

Galaxy Z Flip въвежда нова категория при сгъваемите устройства от най-висок клас
(снимка: Samsung)

Samsung пусна на нашия пазар смартфона Galaxy Z Flip в цвят „огледално златно” на цена от 2699 лв. Броят на устройствата и пазарите, на които се предлага този модел, са ограничени.

Есклузивният телефон, за който Samsung казва, че „огъва” законите на физиката, бе представен за първи път в началото на годината. Galaxy Z Flip въвежда нова категория при сгъваемите устройства от най-висок клас. Моделът със сгъваем стъклен дисплей вече е достъпен в три цвята: „огледално лилаво”, „огледално черно” и „огледало златно”.

Galaxy Z Flip се сгъва до размера на портфейл, така че лесно се поставя в джоба или чантата. Когато е затворен, той е стилен, компактен, с размер на дланта. Когато се отвори, размерът на екрана почти се удвоява до 6,7-инча. Затваря се с приятно щракване.

Инфинити Flex дисплеят е с патентованото ултратънко стъкло (UTG) на Samsung, което му придава по-елегантен вид. Центрираното изрязване на дисплея означава също, че няма прорез в горната част и повод за разсейване на погледа.

Скритата панта на Galaxy Z Flip е подкрепена от двоен CAM механизъм – малък, но изискано проектиран, за да гарантира, че всяко завъртане и сгъване е гладко и стабилно. Galaxy Z Flip може да остане отворен под различни ъгли, като екран на лаптоп. Системата със скрита панта интегрира и нова технология на Samsung против замърсяване, която използва найлонови влакна, за да отблъсква замърсявания и прах.

Освен технологичен помощник Galaxy Z Flip е и стилен аксесоар
(снимка: Samsung)

Когато се разгърне, Galaxy Z Flip може да остане отворен реално под всеки ъгъл, отключвайки възможности за селфита, които показват повече от света наоколо, и експресивни видео чатове с Google Duo – всичко това без докосване на устройството.

Flex режим, разработен от Samsung в сътрудничество с Google, осигурява персонализирано потребителско изживяване. Когато устройството е свободно стоящо, дисплеят автоматично се разделя на два 4-инчови екрана за лесно преглеждане на изображения, съдържание или видеоклипове в горната половина на дисплея и контрол в долната половина.

Galaxy Z Flip буквално може да стои самостоятелно върху равна повърхност, за да заснема в движение – от групови снимки до нощно съдържание, от най-добрия ъгъл, със свободни ръце и без да е необходим статив.

Независимо дали е затворен, стои изправен или отворен, Galaxy Z Flip не пропуска съобщение, обаждане или напомняне. Когато е затворен, позволява проверка на датата, часа и състоянието на батерията с един поглед върху дисплея на капака. Потребителят получава известия в реално време, без да разгръщаш устройството, и може да отговаря на съобщение, като просто докосне известието и разгъне смартфона.

Galaxy Z Flip се сгъва до размера на портфейл за удобно носене в джоба или чантата
(снимка: Samsung)

Multi-Active прозорец позволява безпроблемно извършване на няколко задачи едновременно. Когато отвори Multi-Window Tray, потребителят може да добави приложенията, които иска да използва, както и да разглежда модни комбинации в горната половина, докато пазарува дрехите отдолу.

Galaxy Z Flip в цвят „оглeдално златно” се предлага в България на цена от 2699  лв. в комплект със слушалки, съобщиха от Samsung. Устройството тежи 183 грама и работи под управление на Android 10. Има осемядрен процесор, 8GB оперативна памет и 256GB сторидж.

Коментар