Кауфланд привлича кадри с уеб семинари

Онлайн академията е поредна стъпка на Кауфланд България в привличането на млади таланти
(снимка: Tiberiu Arsene / предоставена от Кауфланд България)

Уеб-базирани семинари под името „We Know, You Grow”, организирани от Кауфланд България, са насочени основно към млади хора без или с малък професионален опит, които в бъдеще могат да започнат работа в търговската верига.

Безплатните онлайн семинари са отворени за ученици, студенти и наскоро завършили висшето си образование младежи, на които предстои да направят първите крачки в своето кариерно развитие.

В онлайн академията професионалисти на Кауфланд ще споделят добри практики от своята работа в компанията и ще засягат разнообразни теми, свързани с изграждането на професионални и личностни умения като работа в екип, управление на времето, креативно мислене, приоритизиране на задачи и много други.

Онлайн семинарите ще се провеждат веднъж месечно и ще са с продължителност от един час. Участващите в тях лектори работят в различни дирекции на Кауфланд България и имат разнообразни сфери на дейност – от търговия и продажби до маркетинг и комуникации, човешки ресурси, финанси, счетоводство и много други.

Първият уебинар от академията „We Know, You Grow” ще се проведе на 30 юли, четвъртък, а негов лектор ще бъде Константин Петров, мениджър кампании в отдел „Маркетинг” на Kaufland България. Желаещите могат да се запишат безплатно в онлайн формата за участие.

Участниците в уебинарите ще имат възможност и да опознаят културата на Кауфланд, нейния лидерски стил и ценности, както и да се запознаят отблизо с естеството на работа в компанията.

Онлайн академията е поредна стъпка от редица мащабни проекти за привличане на млади таланти и бъдещи професионалисти от Кауфланд България. Вече трета година компанията развива проекта „Управители на бъдещето”, чрез който дава възможност на младежи с малък или нулев професионален опит да преминат едногодишно обучение, след което директно да продължат кариерата си в компанията на постоянен трудов договор и на желаната от тях експертна или ръководна позиция.

Благодарение на дългогодишните практикантски програми на Кауфланд България, всяка  година между 70 и 100 ученици получават възможност да натрупат практически опит в сферата на модерната търговия, а на следващ етап много от тях стартират кариерата си в компанията.

Кауфланд е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6000 човека. Веригата осигурява работни места на професионалисти от почти всички сфери на дейност – от продажби и търговия, до маркетинг, ИТ, човешки ресурси, строителство, финанси и др.

Коментар