Galaxy Note20 идва на пазара у нас този месец

Новите устройства от Galaxy екосистемата на Samsung, представени в Сеул
(снимка: Samsung)

На първата в историята си виртуална премиера Galaxy Unpacked, предавана на живо от Южна Корея, Samsung обяви 5 нови устройства: Galaxy Note20 и Galaxy Note20 Ultra; таблети Tab S7 и S7+, смарт часовник Galaxy Watch3, слушалки Galaxy Buds Live и сгъваем смартфон Galaxy Z Fold2.

Galaxy Note20 и Note20 Ultra се явяват най-мощната Note серия досега. Те могат да работят като компютри и същевременно позволяват професионално геймърско забавление. Galaxy Note20 Ultra е за потребители, които имат най-високи изисквания по отношение на мощността и ефективността, докато Galaxy Note20 е насочен към по-широка аудитория.

Новият S Pen и Samsung Notes са развити до още по-високо ниво в серията Galaxy Note20 и са вложени в Tab S7 и Tab S7+ с цел още по-гъвкаво потребителско изживяване и удобство. Благодарение на сътрудничеството с Microsoft, устройствата от серията Galaxy Note20 могат да работят в тандем с Windows компютър.

Оптимизираният стилус S Pen идва с т.нар. „Anywhere actions” – 5 нови за серията функционалности, които позволяват управление без докосване на устройството – например, връщане към началния екран или скрийншот.

8К камерата на Galaxy Note20 осигурява ултра висока резолюция и професионално качество
(снимка: Samsung)

Приложението Samsung Notes помага за съхраняване, модифициране и споделяне на идеи на телефона, таблета или Windows 10 компютъра чрез функции за автоматично запаметяване и синхронизиране. Потребителят може да продължи работата си точно там, където е приключил миналия път, от различни устройства. Samsung Notes трансформира и най-трудно четимия почерк в четлив ръкописен текст, позволява добавяне на коментари и маркиране на PDF файлове, запис на аудио-файл, управление на папки и др.

С приложението Your Phone на Microsoft и обновената възможност за свързване с Windows, потребителите могат да получат бърз достъп до мобилните си приложения директно от своя компютър под Windows 10, за да изпращат съобщения, да управляват нотификациите си, да синхронизираш снимки, да  правят и приемат разговори.

Samsung използва партньорството си с Microsoft и при забавленията, които предлагат серията Galaxy Note20, вкл. игра като професионалист. Налични са също инструменти за заснемане на статични и динамични кадри на професионално ниво и високотехнологични възможности за синхронно изпълнение на множество задачи.

Galaxy Note20 и Galaxy Note20 Ultra ще се предлагат в нови „мистични” цветове
(снимка: Samsung)

Със съотношение 21:9 и 24fps видеозапис, 8К камерата на Galaxy Note20 осигурява ултра висока резолюция и професионално качество на видеозаснемане. Мощният Pro Video режим предлага професионални настройки на фокус, звук, експозиция, контрол на скоростта за приближение и 120fps заснемане при FHD за видеа, изглеждащи като истински кинопродукции.

Освен това има възможност за управление на източниците на звук чрез настройки за избор на микрофоните върху устройството и външни източници, за да може звукът да бъде ясен и чист. В комбинация с Galaxy Buds Live,  потребителите могат да записват кристално чист звук, намалявайки шума в заобикалящата среда.

За пръв път с помощта на Samsung DeX е възможно безжично свързване на Galaxy Note20 към Smart TV, когато потребителят се нуждае от по-голям екран. Могат да се управляват едновременно два екрана – например, за писане с приятели на устройства от серията Galaxy Note20 и в същото време гледане на видео на „умен” телевизор.

Galaxy Note20 разполага с най-бързия процесор от всички Note устройства. Двете нови устройства идват в „мистични” цветове  – с меки, неутрални тонове, в комбинация със съвсем нов ефект, подобен на матова текстура, който предотвратява отпечатъци от пръсти и замърсявания.

Galaxy Note20 Ultra е за потребители с най-високи изисквания за мощ и ефективност
(снимка: Samsung)

За първи път в серията, Galaxy Note20 Ultra въвежда най-яркия Dynamic AMOLED 2X дисплей и 120Hz честота на опресняване – това е екран, който променя автоматично настройките си спрямо съдържанието, за да удължи живота на батерията.

Galaxy Note20 Ultra поддържа работа в 5G мрежи и Wi-Fi 6 връзка за разнообразни стрийминг услуги. Платформата Samsung Knox гарантира сигурност на хардуера и софтуера.

Само чрез насочване на Note20 Ultra към друго Galaxy устройство, поддържащо UWB, функцията Nearby Share автоматично съставя списък на хората с възможност за споделяне в горната част на панела.

Серията Galaxy Note20 ще се предлага на избрани пазари, включително и България, от 21 август в следните цветове и цени:

  • Galaxy Note20: Мистично бронзово, Мистично зелено, Мистично сиво – за 1849 лв.
  • Galaxy Note20 Ultra: Мистично бронзово, Мистично черно  – за 2549 лв.

Предварителните поръчки за Galaxy Note20, Note20 Ultra стартират още от днес.

Коментари по темата: „Galaxy Note20 идва на пазара у нас този месец”

добавете коментар...

  1. Хрельо

    Почти 2000 лева е безумие – все пак от това се иска да е преди всичко телефон .

Коментар