Microsoft интегрира Android приложения в Windows 10

Microsoft и Samsung ускоряват интеграцията на Windows 10 и Android
(снимка: Galaxy Unpacked)

Microsoft направи интересен анонс вчера на събитието Galaxy Unpacked, което Samsung излъчи онлайн по целия свят. Компанията разкри нови функции на приложението Your Phone за операционна система Windows 10.

Подобрената интеграция на Android с Windows 10 отваря възможност за работа с мобилни приложения направо на компютъра. Сега потребителите ще могат да изпращат съобщения, да управляват известия, да синхронизират снимки, да извършват и приемат обаждания от своя компютър.

Нещо повече, потребителите на Windows 10 могат да добавят любимите си мобилни приложения за Android към лентата със задачи или в менюто „Старт” на операционната система.

До края на годината потребителите ще получат и възможност да стартират множество Android приложения на един компютърен екран под Windows 10. Освен това работната екосистема на Samsung и Microsoft вече е свързана: Samsung Notes се синхронизира с Microsoft OneNote и Outlook, а напомнянията се синхронизират с Microsoft Outlook, To Do и Teams.

Поддръжката за стартиране на многобройни приложения за Android на Windows 10 ще стане факт през ноември с актуализация на операционната система. Новите функции се тестват активно в момента.

Microsoft вече пусна Windows 10 Insider Preview Build 20185 за членове на програмата за тестване Windows Insiders. Приложения за Android в Windows 10 могат да пускат потребители на Android 9.0 Pie смартфони с приложение Link to Windows. Такива са огромен брой устройства Galaxy на Samsung.

Коментари по темата: „Microsoft интегрира Android приложения в Windows 10”

добавете коментар...

  1. :)

    Браво! Най-накрая успяха да направят интеграция подобна при ябълките.

  2. Tanton

    Windows винаги ще го има, поради една проста причина – той е един.

  3. Андроид

    След 5 или 10 години Windows няма да го има. Андроид ще го погълнат.

Коментар