Intel претърпя сериозен теч на данни

Голям масив от вътрешна информация на Intel изтече в интернет пространството
(снимка: CC0 Public Domain)

Около 20 гигабайта изходен код и вътрешна документация на Intel бяха публикувани със свободен достъп в интернет. Инцидентът предизвика голям медиен отзвук, предвид важността на изнесената информация.

Швейцарският консултант по информационни технологии Тили Котман публикува връзка към архива с 20GB данни, включващ изходен код, бели книги и друга интелектуална собственост на Intel. Файловете са качени в мрежата от анонимен източник, който обещава да пусне още поверителни данни на корпорацията.

Вече публикуваният масив включва ръководства за разработчици, специализирани инструменти за разработка и отстраняване на грешки, симулатори на процесори, BIOS и буутлоудър-и за различни платформи, както и документация за неизлезли процесори, срокове за пускане и др.

Някои от файловете са пакетирани в архиви с пароли „intel123” и „Intel123”. Американският чипмейкър вече отговори на запитвания от медиите и призна за теча на данни. Компанията увери, че разследва инцидента.

Според публикация на Tom’s Hardware, която се позовава на източник от Intel, изтичането на данните произлиза от Intel Resource and Design Center – информационен ресурс, предназначен за клиенти и партньори на компанията, които получават достъп срещу неразгласяване на информацията.

Коментари по темата: „Intel претърпя сериозен теч на данни”

добавете коментар...

  1. Иван

    Spewn! ЯмД смазали интел? Ти си сигурно някой заблуден фен на трифазните котлони и Линукс, може би!

  2. Spewn!

    AMD ги смазаха на Intel много преди изтеклия теч. Теорията, че именно те стоят зад това ми е леко нереална.

  3. DOS

    Ясно е че това е са саботаж! Кой е поръчителят? Кой е най големия конкурент (враг) на INTEL ??? Отговора го знаят дори и децата!

  4. фофуфен

    Само фофу тъпира е пуснал теча на информация.

Коментар