Актуализация на Windows затваря 120 уязвимости

Августовският ъпдейт на Windows е третият по брой на затворените уязвимости
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft пусна вчера традиционната си месечна актуализация Patch Tuesday за операционна система Windows. Ъпдейът от август затваря 120 уязвимости в сигурността, включително две „Zero Day”.

„Кръпките” решават проблеми в тринадесет отделни продукта, включително самата операционна система Windows, браузърите Edge и Internet Explorer, приложенията от Office пакета и др. 17 от уязвимостите имат най-висока оценка на опасност и се считат за критични.

Всичко това прави августовският Patch Tuesday третата най-голяма актуализация на сигурността на Windows, след ъпдейтоите за месеците юни 2020 г. (126 уязвимости) и юли 2020 г. (123 уязвимости).

Една от Zero Day уязвимостите е обозначена като CVE-2020-1464 и засяга пряко системата Windows. Тя позволява на атакуващите да подправят цифрови подписи на файлове, да заобиколят функциите за сигурност за удостоверяване и да изтеглят файлове с фалшиви подписи. Актуализацията коригира методите на Windows за проверка на автентичността на подписите на файлове.

Друга уязвимост, обозначена като CVE-2020-1380, касае сигурността на Internet Explorer 11. Тя е открита от Лаборатория Касперски и позволява отдалечено изпълнение на злонамерен код, като се явява риск за всички версии на операционната система, на които инсталиран Internet Explorer 11.

Коментари по темата: „Актуализация на Windows затваря 120 уязвимости”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Ей, добре че са тия новини за Windows та линуксаджичетата да могат да изпуснат напрежението и да покажат на света колко са велики като не ползват Win.
    Иначе кой го интересува ??!!

  2. Нени

    Я сам с виндовс от првите. И ми требе да слушам србско. Компутеро ради веке 25 годин

  3. Ники

    Мани с тоя усран Линукс хвалене седмо са на заплата Windows никога нямам проблеми и аз

  4. Ники

    И като си инсталирал усрания Линукс той става само за Facebook и YouTube игри и да инсталира някоя върви като дришня

  5. Иванов

    И на личния и на служебния компютър съм с уиндоус. От 98 ма година работя с уиндоус. Не знам кво толкова ревете, или се правите на интересни с тоя линукс. До сега не са ми крали данни или акаунти, вируси съм хващал 2-3 пъти само и то от флашки. Анти вирусната ги е хващала. Ползвам комплексната платена версия на Касперски. Проблеми не съм имал. Като почнете да го боготворите тоя линукс…
    И той си има доста бъгове, да не говорим за хардуера дето поддържа- на 100 години. През 2020 година , да пишеш фиксове за пс2 мишка- тва е безумие. Или пробвайте да играете некоя съвременна игра на компютър с амд видео и линукс- тояга. Не ми го хвалете линукса , далече не е толкова перфектен.

  6. Мо

    Махнах и от двата си лаптопа това гадно недоразумение на софтуерната индустрия. Инсталирах си линукс. Родих се. Върви като ракета. Всичко е перфектно. Лесно, бързо, сигурно, безопасно и безплатно. Хора отървете се от този ужас наречен уиндоус.

  7. Марк Твен

    И отваря 200.

  8. Saevar

    честито на печелившите 🙂 единственото което мога да кажа 🙂

Коментар