Oracle преговаря за придобиване на TikTok

Oracle е поредното голямо име на „опашката” за китайското приложение TikTok
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната корпорация Oracle е провела предварителни разговори с китайската компания ByteDance за придобиване на приложението за кратки видеа TikTok, което попадна под американски санкции, съобщи Файненшъл Таймс.

Според източниците, Oracle вече се свързала с няколко американски инвеститора с дялове в ByteDance, включително General Atlantic и Sequoia Capital. Все още няма официални коментари от ByteDance и Oracle на появилите се в медиите информации.

По-рано този месец стана ясно, че Twitter също има интерес да придобие американското подразделение на TikTok и вече се е свързала с ByteDance. Но най-вероятен купувач на приложението продължава да е Microsoft.

В настоящия контекст разговорите с ByteDance се свеждат до бизнеса на компанията в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Microsoft обаче е заинтересована и от глобалните операции на TikTok извън тези страни.

Компанията от Редмънд иска да придобие TikTok в Европа и Индия, където приложението наскоро беше забранено от правителството, заради напрежението с Китай по границата.

Засега ByteDance не планира продажба на активи на TikTok извън САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Коментари по темата: „Oracle преговаря за придобиване на TikTok”

добавете коментар...

  1. :o)

    Майкрософт по заповед “поема” сделката.
    Защото трябва целия трафик на народа да се следи и подслушва навсякъде и завинаги.
    Милиони, Милиарди и Трилиони ще се напечатат, няма страшно.

Коментар