Lucid Air на път да засенчи Tesla – 32 км с минута зареждане

Официалната премиера на Lucid Air е насрочена за септември в САЩ
(снимка:Lucid Motors)

Нов играч на пазара е амбициран да покаже какво наистина е бързо зареждане на електромобили. Lucid Air може да засенчи Tesla Model S с обещанието за 32 км пробег само с 1 минута зареждане!

Премиерата на луксозния електрически седан Lucid Air предстои следващия месец в САЩ. Мнозина не вярваха, че прекият конкурент на Tesla Model S въобще ще стигне до монтажната линия, но изглежда скептиците ще бъдат опровергани.

Lucid Motors определя своя електромобил като „най-бързо зареждащото се електрическо превозно средство в историята на индустрията”. Обещаната скорост на зареждане наистина е безпрецедента – 1 минута зареждане ще е достатъчна за 32 км пробег.

Такава скорост е възможна само в специализирани станции за зареждане с напрежение 900 V и мощност над 300 kW. За сравнение, станциите V3 Supercharger на Tesla имат мощност 250 kW, а зареждане за 1 минута осигурява пробег до 24 км.

Седанът Lucid Air изкушава с по-добри показатели от Tesla
(снимка: Lucid Motors)

Нещо повече, Lucid обяви по-рано, че нейният Air ще може да измине до 830 км с едно зареждане – почти 30% повече от това, което Tesla декларира за Model S с пакета Long Range Plus.

В близките седмици ще стане ясно дали Lucid Air ще оправдае големите очаквания. Успешен дебют на този нов играч несъмнено ще направи много интересна ситуацията на пазара за електромобили, където Tesla е безусловният лидер.

Коментари по темата: „Lucid Air на път да засенчи Tesla – 32 км с минута зареждане”

добавете коментар...

  1. Иван

    Хах, Тесла са известни с ниското си качество, така че не е трудно някой да е по-добре от тях.

  2. (c:

    До “Интересен дизайн”:

    По-полека с качеството на Тесла, защото по всички параграфи са много назад.

    Ако говориш за батерии и обхват с 1 заряд, това не е качество, а технически параметри. Качеството на батериите е най-вече благодарение на Panasonic.

  3. Интересен дизайн

    Да видим качеството. Има доста да наваксват докато стигнат Тесла.

Коментар