Обикновен телефон с бутони мери кръвно и пулс

Lava Pulse измерва сърдечния пулс, което е уникална възможност за обикновен телефон
(снимка: Lava Mobiles)

Много хора все още предпочитат обикновени телефони с бутони вместо смартфони. Такива устройства продължават да се продават по света, а добавянето на някои полезни функции ги прави още по-привлекателни.

Новият Lava Pulse обаче наистина се отличава от останалите. Това е първият обикновен мобилен телефон с пулсомер, твърди производителят на устройството – Lava Mobiles.

Да, подобни функционалности се предлагат в някои смартфони от много години, но телефон с бутони, който мери сърдечния пулс, а и не само това, е наистина новост на пазара.

Нещо повече, Lava Pulse е способен да измерва и кръвното налягане. Достатъчно е потребителят да постави палеца си върху скенера, разположен под камерата, за да види на екрана показателите си. Дори може да ги съхрани в паметта на телефона или да ги сподели чрез SMS.

Разбира се, Lava Pulse не е медицински апарат. В най-добрия случай точността на измерването е сравнима с тази на останалите мобилни устройства като смарт часовници или фитнес гривни.

Lava Pulse е способен също да измерва и кръвното налягане, но все пак не е медицински апарат
(снимка: Lava Mobiles)

Самият телефон е най-обикновен – има 2,4-инчов екран с резолюция 240х320 пиксела, пластмасов корпус, 32MB RAM, слот за microSD карти, два слота за SIM, примитивна камера и батерия 1800 мАч, която поддържа шест дни работа на телефона.

Цената на Lava Pulse е само 21 долара на пазара в Индия. Но несъмнено подобно устройство би предизвикало сериозен интерес и на други пазари в света.

Коментар