LG оборудва с прозрачни OLED екрани метровлакове в Китай

Прозрачните OLED екран на LG заменя обикновения прозорец на влака
(снимка: LG Display)

Прозрачните екрани се очертават като новата технологична мода. Xiaomi вече пусна на пазара прозрачен телевизор, а LG Display оборудва няколко метровлака в Китай е прозрачни OLED екрани, които заменят обикновените прозорци.

От иновацията ще се възползват пътуващите в метрото на Пекин и Шенжен. Те ще виждат на екраните информация за текущото местоположение на влака, както и различни полезни данни, включително времето, новини и т.н., предаде Engadget.

Не се съобщава колко метровлака са били оборудвани с прозрачни дисплеи. Към момента е известно, че такива влакове се движат само по една линия в Пекин и една в Шенжен. LG обаче води преговори за по-широко използване на OLED панелите в метрото.

Междувременно, корейската компания обяви, че ще сподели своята визия за дом на бъдещето по време на изложението IFA 2020, което ще се проведе виртуално за първи път в 96-годишната си история.

Под мотото „Животът от вкъщи е прекрасен”, онлайн изложбеният щанд на LG ще позволи на посетителите да разгледат последните иновации на компанията от комфорта в домовете и през мобилните си телефони.

Решението LG ThinQ Home Solution, което ще бъде представено за първи път на IFA 2020 в началото на септември, е иновативният отговор на компанията на визията за живота ни в бъдещето.

К-поп звездата Хенри Лау ще заведе посетителите на виртуална обиколка в 4-етажен дом, като разкрие всички удобства, осигурени от технологията на LG. Разходката ще бъде съпроводена от интерактивно видео на семейство, живеещо в дома, като посетителите ще могат да го персонализират по свой избор.

Коментар