Зукърбърг упрекна Apple, че спира иновациите

Магазинът за приложения App Store блокира иновациите и конкуренцията, смята Марк Зукурбърг
(снимка: Mark Zuckerberg / Facebook видео)

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг разкритикува политиките на Apple. На фирмена среща той заяви, че магазинът за приложения App Store блокира иновациите и конкуренцията, взимайки 30 процента комисионна.

Зукърбърг също така е недоволен, че Apple не пуска приложението за облачни игри Facebook Gaming в App Store, става ясно от репортаж на BuzzFeed News от уебкаста на CEO-то с над 50 000 служители на най-голямата социална мрежа.

Наскоро Apple блокира някои приложения за игри в App Store, включително Microsoft xCloud и Facebook Gaming. От Купертино обясниха, че правилата на App Store не позволяват на приложения от „трети страни” да разпространяват игри като отделна платформа.

Шефът на Facebook, от своя страна, коментира, че магазинът за приложения App Store „блокира иновациите, блокира конкуренцията и позволява на Apple да начислява монополни наеми”.

Марк Зукърбърг критикува също промените в поверителността на iOS 14, които ще затруднят компании като Facebook да проследяват потребителите в различни приложения и уебсайтове. Социалната мрежа вече предупреди рекламодателите си за потенциалните ефекти от това.

Накрая, Зукърбърг захапа Apple и по нашумелия казус с Epic Games. Главният изпълнителен директор на Facebook заяви, че заплахата на Apple да блокира Unreal Engine е „изключително агресивен ход”, който е „доста проблематичен”.

Коментари по темата: „Зукърбърг упрекна Apple, че спира иновациите”

добавете коментар...

  1. зук андроид

    Блокира им на милиардерите ама друг път. Блокира им иновативните методи за следене подслушване и private data mining.

  2. NoFear

    Цукърбърг вече го банват на ниво ОС, нормално да е нападателен

  3. face

    Ти защото си цвете за мирисане!

Коментар