Amazon получи разрешение за оператор на дронове

Новият дрон на Amazon е способен да излита вертикално като хеликоптер
(снимки: Amazon)

Amazon получи одобрение от Федералното управление за гражданска авиация на САЩ (FAA) да работи като оператор на безпилотни летателни апарати. Това позволява на онлайн търговеца да предлага комерсиални  услуги с доставки, базирана на дронове.

Разрешението дава възможност на компанията да доставя безопасно и ефективно стоки извън пряката видимост на оператора на дронове. Получаването на сертификат от FAA е важна стъпка за услугата Amazon Prime Air.

Дейвид Карбон, вицепрезидент на Amazon, подчерта увереността на регулатора, че процедурите за безпилотни доставки са безопасни и че идва моментът, когато автономната услуга с дронове ще доставя пратки на клиенти по целия свят.

Новият дрон на Amazon е способен да излита вертикално като хеликоптер и да продължи да лети като самолет. Устройството може да измине 15 мили с товар до пет килограма и да се върне за 30 минути.

Amazon е третата компания в САЩ, след Wing на Google и UPS, която получава разрешение от FAA за извършване на услуги с безпилотни летателни апарати. Онлайн търговецът планира скоро да започне тестове на доставки с дронове.

Коментари по темата: „Amazon получи разрешение за оператор на дронове”

добавете коментар...

  1. мълии, почна са

    бум леле лелеее, ще има take it over и ка бум

Коментар