YouTube Productivity Mode – полезно разширение за браузъра

YouTube Productivity Mode намалява разсейващите елементи при гледане на видео
(екранна снимка: YouTube Productivity Mode)

YouTube е едно от най-интересните и посещавани места във виртуалния свят, където човек може да загуби цял ден в търсене на забавно или полезно видео. И все пак това може да се окаже доста разсейващо занимание. Точно заради това е създаден YouTube Productivity Mode.

Накратко, YouTube Productivity Mode е разширение за различни браузъри (достъпно е за Chrome и Firefox), което намалява броя на разсейващите елементи, или така наречените тригери.

По подразбиране разширението работи в режим „Leisure Mode”, при който можете да се наслаждавате на YouTube в най-пълната му форма – ще получите същото изживяване като преди инсталиране на разширението, но без досадни реклами.

Вторият режим се нарича „Productivity Mode” и основната му цел е да намали разсейването. Така например, всички тъмбнейли на други видеа стават размазани. Това е особено полезно, тъй като ви позволява да останете фокусирани върху видеото, което искате да гледате, и да не се разсейвате с „кликбейт” заглавия.

Нещо повече, Productivity Mode замъглява тъмбнейлите на началната страница на YouTube, както и на страниците с тенденции, абонаменти, канали, търсене, еднородни видеа и история.

Третият режим се нарича „Custom Mode” и е създаден за по-лесно приспособяване към разширението. Накратко, в този режим можете да персонализирате настройките, за да отговарят напълно на вашите нужди – например, да деактивирате функцията за автоматично пропускане на реклама или да размажете тъмбнейлите на всяка от горепосочените секции.

В заключение, YouTube Productivity Mode е добре проектирано и полезно разширение за браузъра. Ако в ежедневието си ползвате често YouTube, това разширение наистина може да ви помогне да се фокусирате. То е лесно за използване, с добра визуализация и достатъчно възможности за персонализиране.

Даунлоуд: YouTube Productivity Mode

Коментар