Великобритания забранява ДВГ колите 10 години по-рано

Правителството на Великобритания ще ускори прехода към екологичен транспорт
(снимка: CC0 Public Domain)

Обединеното кралство е готово да въведе забраната си за нови превозни средства, задвижвани с изкопаеми горива, 10 години по-рано от вече обявения срок. Правителството ще измести целевата дата от 2040 на 2030 г., за да ускори разпространението на електрическите превозни средства в страната, съобщи Гардиън.

Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви нова политика за чиста енергия тази есен, която ще допринесе за екологичното възстановяване на страната след пандемията от коронавирус, като ускори прехода към електрически превозни средства.

Според източници от енергийната и транспортната индустрия, правителството трябва да публикува плановете си тази седмица, но съобщението е отложено за края на годината, тъй като сега всички сили са насочени към борбата с нарастващия брой случаи на заразени с коронавирус.

По-рано правителството проведе консултации за преместване на забраната за използване на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене (ДВГ) от 2040 в 2035 г. Но сега се очаква властите да заемат по-строга позиция след уверенията на индустрията, че инфраструктурата на Обединеното кралство може да се справи с по-бърз преход към електрически превозни средства.

Ако това решение бъде взето, Великобритания ще въведе забраната по-рано от Франция, която планира да го направи през 2040 г. Новите превозни средства с ДВГ ще бъдат забранени през 2030 г. също в Германия, Ирландия и Холандия.

Първата забрана за ДВГ превозни средства в Европа ще бъде въведена в Норвегия, където продажбите на нови автомобили с бензин и дизелово гориво ще спрат през 2025 година.

Коментари по темата: „Великобритания забранява ДВГ колите 10 години по-рано”

добавете коментар...

  1. Симо

    Анонимното като го нападнат гербаджиите да си искат процента тогава ще се пъни, явно е с мижав бизнес щом не се е опарил още от тиквата и мафиотите, в Бг трудно се издражда истински бизнес поради рекета на мафията.

    Яките коли на бензин са супер, масъл кар луда мания са но харесвам и Тесла колите… Не е правилно да се забраняват бензиновите …

  2. Bruhmuh

    Анонимния макар и да не е никакъв елит, поне е схванал как мислят и действат тези от елита.

  3. Заз

    Виждал съм те тебе и подчинените ти да събирате рано сутрин презервативи в района на лъвов мост. толкова велик бизнесмен да пише простотии не съм вицдал

  4. Anonymous

    Хей всички вие работите за елита на обществото, което мисли точно като мен.

    Аз си гледам кефа имам много пари, разрастващ се бизнес и подчинени.

    Вие си психясвайте колкото си щете и работете си като роби така е устроен света.

    С развитието на технологиите още от сега вашите ненъплоценни деца с генетични дефекти и от низшата каста сте ненужни и вредите на околната среда няма нужда от вас в такива огромни количества от непросветена и низша маса от хора.

    Аз съм твърдо за хуманно отношение и подход към масите хора.
    Да си доизживеят, колкото им е писано и без това краткия си непълноценен живот.
    Важен ключов момент е стопиране прозволното размножаване. По-хуманно от това няма. Хората да са кастрирани и импотентни има и за това си има хуманни методи без хирургическа намеса.

    Това е то и Аз казах!

  5. електрокар

    Супер.Стига с тия пушилки

  6. Хихи

    Анонимус Плиткоумикус почни от себе си

  7. ИМЕ *

    Anonymous, иди се гръмни за да сложиш край на мъките ти.

  8. АНОНИМЕН

    ГЛУПАВ И ДЕПРЕСИРАН ПСИХАР

  9. АНОНИМЕН

    ГЛУПАВ ПСИХАР

  10. Anonymous

    Най-сигурно е жестоко високи данъци върху колите.
    Обикновените хора да не могат да си позволят да притежават МПС.
    Също и драстично намаляване на броя на населението на Земята.
    Деца да се правят само в клиники след разрешителни и генетична селекция и одобрение.

Коментар