Българин зае ключова позиция за региона в Schneider Electric

Петър Дивитаков е силно мотивиран да работи в индустрията на дигиталните технологии
(снимка: Schneider Electric)

Член на българския екип на Schneider Electric е издигнат на ключова позиция за Югоизточна Европа. Петър Дивитаков е назначен на позицията вицепрезидент „Индустриален бизнес”, съобщиха от компанията за дигитална трансформация и енергиен мениджмънт.

До момента Дивитаков беше маркетинг директор за България, Албания, Косово и Северна Македония. Новата му позиция е базирана отново в София, което затвърждава страната ни като ключова за региона на глобалната компания, коментираха от Schneider Electric.

Петър Дивитаков има 12-годишен опит в сферата на енергийните и промишлени проекти на Schneider Electric. Заемал е различни длъжности като мениджър „Бизнес развитие”, мениджър „Ключови клиенти” и маркетинг директор.

„За мен е изключително мотивиращо да работя в сферите на индустрията на дигиталните технологии, когато IIoT и IoT платформите (Интернет на нещата) създават нови бизнес модели, насочени към подобрена свързаност, контрол и управление”, сподели Петър Дивитаков.

Неговото място се заема от Кстанти Менуну (Гърция), досега маркетинг директор за Гърция и Кипър, а вече и за Албания, България, Косово и Северна Македония, уточниха от компанията.

Коментар