Porsche Design влиза в гейминга чрез партньорство с AOC

Нова серия монитори за игри на AOC с дизайн от Porsche се очакват на пазара
(снимка: AOC)

Porsche Design и AOC обявиха партньорство, в рамките на което ще предложат на пазара геймърски монитори с висока производителност и прогресивен, стилен външен вид. Новите продукти ще съчетаят дизайнерската философия на Porsche с дисплейната технология на AOC.

С това стратегическо партньорство Porsche Design навлиза на бързорастящ пазарен сегмент – глобалният обем на геймърските монитори с честота на опресняване 144Hz и повече нарасна с 76% през миналата година. AOC, от своя страна, ще добави стилна линия към дизайнерските си продукти, този път в геймърското портфолио.

Марката Porsche Design е синоним на ексклузивни лайфстайл продукти, а AOC е подразделение на TPV Technology, най-големият производител на LCD монитори в света. AOC държи първа позиция на световния пазар на монитори за игри.

Синергията на двете компании ще даде резултат под формата на „звездни” продукти, които се отличават с дизайн и функционалност. Първият геймърски монитор на Porsche Design и AOC се очаква на световните пазари през есента на 2020.

Повече подробности за очакваните монитори Porsche Design ще бъдат обявени от двете компании в близко време. Колаборацията ще осигури на лайфстайл марката достъп до платежоспособна младежка аудитория и до по-широка таргет група.

Коментар