Azure виртуални машини с AMD ускоряват анализа на данни

EPYC-базирани виртуални машини в облака Azure ускоряват анализа на данни в реално време
(снимка: CC0 Public Domain)

Azure Data Explorer, решение от типа „платформа като услуга” (PaaS), оптимизирано за изследване на данни и анализ почти в реално време, ще предлага на потребителите достъп до Microsoft Azure виртуални машини (VM) с процесори EPYC, съобщиха от AMD.

Услугата Azure Data Explorer, резултат от сътрудничеството между AMD и Azure, сега предлага базирани на EPYC виртуални машини Azure Dav4, Eav4, Easv4 и Lsv2. Семейството EPYC-базирани Azure VM дава на клиентите на Azure Data Explorer до 30–50% по-висока производителност в анализите на данни, при това на същата цена.

С повишена производителност и ефективност, клиентите на Azure Data Explorer могат да подобрят анализа в реално време на големи обеми данни, събирани от приложения, сайтове, IoT устройства и други, подчертаха от AMD.

Потребителите на Azure Data Explorer вече могат да се възползват от базирани на AMD EPYC виртуални машини за услугата „анализ на данни”, допълниха от чипмейкъра, чиито сървърни процесори навлизат все повече в центровете за данни.

Коментар