Tesla увеличава пробега със софтуерна актуализация

Софтуерна актуализация на Model Y удължава пробега на електромобила
(снимка: Tesla)

Вече не е нужно да си купите нов електромобил Tesla, за да получите по-голям пробег. Достатъчно е да сте горд собственик на правилния модел с американския бранд.

Софтуерна актуализация на Tesla подобрява пробега на съществуващите кросоувъри Model Y, съобщи Electrek. Колко точно се удължава пробегът не е ясно, но според собственик на Long Rage, софтуерната надстройка осигурява приблизително 325 мили пробег, които бихте получили и с чисто нов модел Y.

Актуализацията „подобрява ефективността на двигателите и климатичните системи за контрол”, каза Tesla. С други думи, „пакетът за ефективност”, за който компанията говори напоследък, изглежда се върти около софтуера.

Не е сигурно обаче дали това се отнася за собствениците на Model 3 и дали всички версии на Model Y на пътя ще получат актуализацията. Все пак шансът това да се случи е голям, тъй като Model Y е по пътищата само от няколко месеца.

И по-рано, през 2019 г., Tesla подобри пробега чрез софтуер, добавяйки 15 мили към някои версии на Model 3. Дори и малко, всяко подобрение на пробега може да е от решаващо значение за отблъскване на конкуренти като VW ID.4.

Коментари по темата: „Tesla увеличава пробега със софтуерна актуализация”

добавете коментар...

  1. ха

    Данаил Йорданов – ти май нещо обърка Мъск с Тръмп…

  2. :o)

    15 мили… и някой на това ако разчита…може да си пусне в тия 15 мили
    песента на Сашо Роман “Аз съм пътна помооощ” 🙂

  3. Данаил Йорданов

    Имам идея за Тесла как да увеличат още повече пробегът си .Това е революционно откритие .При интерес свържете се с мен

Коментар