Nostrabet: Как да станем успешни мениджъри във Фентъзи Футбол

Фентъзи футболната лига е може би една от най-вълнуващите и изключително свободни платформи за абсолютно забавление. В света на спортните залози можем да забележим, че всеки играч има свободата да дава определени прогнози за различни събития, но докато забавлението продължава за една футболна среща, а защо не и за цял сезон, когато говорим за дългосрочни залози, фентъзи лигата демонстрира една особена свобода.

Идеята на това предизвикателство е да се позволи на всеки играч да създаде собствен отбор. С помощта на специална селекция от реални играчи, той може да се изправя срещу другите виртуални мениджъри и да премери своите основни познания. Практически отново можем да говорим за спортен адреналин, но този път не влияят никакви други външни фактори и играчът е отговорен изцяло за своята победа и своята загуба.

Точно това се оказва изключително вълнуващо преживяване, а да не говорим, че забавлението е на много високо ниво. В България можем да открием фентъзи футболни лига в платформата на букмейкъра palms bet, която изненадва с доста интересни правила, както и възможност за участие в две лиги – родната и английската висша лига. За целта всеки спортен почитател може да избере между 5 и 15 играча, които да представляват неговия отбор и забавлението може да трае между един мач, един кръг и евентуално цял сезон. За начало всеки мениджър получава определен бюджет от виртуална валута, с чиято помощ да оформи своята селекция. Досещаме се, че няма как да изправим реални играчи в определена конфигурация в директен сблъсък, затова всички играчи във фентъзи отбора генерират точки. Представянето им на терена повишава актива на отбора.

При отбелязване на гол ще се начисляват точки, при евентуално спасяване на вратаря също. Жълтите картони, наказанията и допускането на голове ще действат негативно на резултата. Не трябва да забравяме, че съществуват и някои по-особени сценарии. Всеки футболен фен трябва да осъзнае, че съществуват някои особени ограничения. Например няма как да се копира един реален отбор, практиката показва, че най-често мнозина копират лидера и се надяват да постигнат победи – ограничението е до три играча от реален футболен отбор.

Друга особена подробност е, че веднъж създадени, виртуалните отбори могат да влизат в директен сблъсък с останалите мениджъри, като за целта всеки почитател може да се включи в определена виртуална стая с определен вход и в края на сезона или кръга, в зависимост от правилата на стаята, да прибере 80% от печалбата, все пак и мениджърите трябва да получават заплата за своите умения. За мнозина това предизвикателство може да се стори малко странно, но удоволствието от фентъзи лигите не е нещо ново, впрочем то датира от 1962 г.

Бизнесменът Уилфред Уинкенбак и неговите партньори разработили схемата в хотелска стая, докато гледали американски футбол по телевизията. Очевидно срещата не била особено вълнуваща, затова господата създали малко по-различна идея, с която да засилят вниманието от играта и изобщо от целия сезон. Резултатът е впечатляващ и през следващите години се оказва, че не само правилата се копират, но и медиите започват да разказват най-различни истории за бащата на фентъзи футбола.

Нещо още по-забавно е, че има достатъчно спортни дисциплини, които да се включат в това забавление, като по този начин дори и сезонът да не е толкова увлекателен, можем смело да създадем един по-добър отбор и да влезем в директен сблъсък с други играчи. Към това не трябва да забравяме, че спортните платформи не прощават на абсолютно никого и могат да ни изненадат с доста вълнуващи преживявания. Фентъзи лигата се оказва доста алтернативно, но и вълнуващо за всички спортни фенове, а и не само. Свободата да се създаде реален отбор и да не коства нищо, може да впечатли абсолютно всеки.