Видеоигри, състезания и VR приключения на Sofia Game Night

VR приключенията ще бъдат силно застъпени и тази година на Sofia Game Night
(снимка: Sofia Game Night)

Страхотни забавления за почитателите на видео игрите обещава поредното издание на фестивала Sofia Game Night, който ще се проведе на 24 октомври в над 20 локации в столицата. Програмата на Нощта на игрите, която тази година ще се проведе както онлайн, така и офлайн, включва редица събития от сферата на видео игрите.

През 2020 изложението за български създатели на видео игри – Games Made in BG – се завръща под формата на специален онлайн стрийм. На събитието, посветено на многообразието от игри, създадени от български разработчици, ще участват 8 „game dev” компании, които ще стриймват директно свои заглавия.

На живо ще се включат две български студиа – Incineration Productions JSC и Студио Мечка, за да представят последните си игри. Участието им е като част от SYSF – месечно събитие, което цели да постави на фокус инди студиата в България.

Предвиден е и ексклузивен турнир, организиран от Belot.bg, в който всеки ще може да премери сили с най-запалените играчи по белот в България. За втора поредна година в Sofia Game Night участва и VRooms, които ще пренесат участниците във вълнуващ виртуален свят.

С виртуална реалност се включват и Avatar VR Club Game Room – единствената по рода си VR зала в България, както и първата в Европа с използване на иновативните Cybershoes. С помощта на кибер-обувки, очила и слушалки, участниците в шоуто напълно ще се потопят в любимите си игри.

На 24 октомври предстои откриване на специален Minecraft сървър – Minecraft София. Това е онлайн пространство, в което екип от ентусиасти изграждат повече от няколко месеца точно копие на българската столица. Очаква се също интересен тур със създателите на сървъра и българския стриймър Shinonna. Допълнителната изненада идва от Inside Joke Stand-up Comedy, които ще се включат с първия в България Minecraft стендъп.

За почитателите на ретро игрите екипът на бар „Ретроспекция” е подготвил вълнуваща програма с различни системи от видео конзоли, създадени от далечната 1976 година до по-модерни времена. Конзолите ще бъдат свързани със стари телевизори като „Велико Търново”, „Опера” и др. Компютри Правец, Apple и още други емоции очакват посетителите.

Събитията са безплатни, но много от тях изискват предварителна регистрация, уточниха организаторите на Sofia Game Night.

Коментар