Нова ера във фитнеса с игра за конзолата Wii

Издателят на игри Ubisoft съобщи, че ще пусне на пазара Your Shape – ново фитнес заглавие, което използва в пълна степен технологичните възможности на “революционна”, по думите на компанията, камера за конзола Nintendo Wii. Това е първата фитнес игра, която ще се продава заедно с камера, част от съдържанието на кутията.

Анализирайки геймъра, Your Shape препоръчва подходяща тренировъчна програма

С патентованата от Ubisoft технология за следене на телосложението, играта дава възможност на геймърите да сканират телата си и след това проектира образите им на телевизора, създавайки на тази основа персонализирана и интерактивна програма с упражнения.

Анализирайки специфичната форма на тялото на геймъра, фитнес нивото и личните му цели, Your Shape може да препоръча подходяща тренировъчна програма.

Играта разполага също и с виртуален треньор, който предоставя гласова и визуална обратна информация относно всички движения на геймъра, за да осигури ползотворно използване на всяка минута.

Треньорът е постоянно до играещия, като го мотивира за постигане на неговите цели. Тъй като Your Shape предлага повече упражнения от която и да е друга фитнес игра, тренировъчната програма е свежа и интересна във всеки един момент.

Особено ценно в Your Shape е това, че играта дава възможност на геймърите да използват всички нейни преимущества, без да държат контролер. Ръцете им остават свободни и могат да включат всякакви други уреди, с които разполагат, без излишни колани и каишки.

Камерата и технологията за следене на телосложението следват напредъка на играча, показвайки видимите резултати от усърдната работа.

Your Shape ще излезе на световния пазар през празничния сезон на 2009 година, съобщи разработчикът и издател Ubisoft.

Коментар