BIC отвори център за споделени услуги в София

BIC Services София ще управлява дейности от логистика до човешки ресурси
(снимка: Ivan Kolovos / предоставена от BIC Services София)

Първи по рода си Център за споделени услуги в България отвори световният лидер в производството на химикалки, запалки и самобръсначки BIC. Новият офис е част от глобалния план за трансформация на компанията през 2020 г., насочен към повишаване на ефективността и изграждане на структура за поддържане на устойчивия растеж.

Поделението BIC Services София ще консолидира административните задачи и дейности на компанията в сферата на финанси, счетоводство и отчет, транзакции и снабдяване, обслужване на клиенти и други корпоративни функции в Европа. Плановете на компанията са до края на 2021 г. да назначи 230 души и да инвестира над 10,5 милиона евро в страната за същия период.

„Традициите и опита на BIC, особено на международно ниво, ще помогнат на центъра да бъде лидер в аутсорсинга на бизнес процеси”, заяви Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Република Франция в България.

Преди броени дни министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи на компанията сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

„BIC Services София ще управлява дейности от логистика до човешки ресурси, както и финансови процеси, връзка с клиенти, и снабдяване на Société Bic. Центърът е широкоспектърен и всичко това, което е възможно да се осъществява дистанционно с подкрепата на новите технологии, е предмет на бизнеса на компанията в София”, поясни Георги Менев, изпълнителен директор на BIC Services София.

Към момента Центърът обслужва предимно европейски пазари като Франция, Италия, Германия, Бенелюкс, Португалия и Испания, но плановете на компанията са да разшири дейността си към Румъния, Украйна и Русия, както и в редица африкански държави, където BIC е добре представена.

Коментари по темата: „BIC отвори център за споделени услуги в София”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Новият офис е част от глобалния план за трансформация на компанията през 2020 г., насочен към повишаване на ефективността и изграждане на структура за поддържане на устойчивия растеж.

    Разбирай го – НЕМА БИЗНЕС НЕМА ПАРИ идваме по вашите ширини за да обслужвате богатите страни на вашите половин заплати на нашите 🙂

  2. ха

    Нищо не разбрах от това, което ще правят. Между другото тази BIC не беше ли гръцка компания? С такова впечатление съм останал, но никога не съм знаел че се занимава с нещо повече от ножчета за бръснене (каквито ползвам).

Коментар