Huawei Mate 40 на пазара у нас през декември

Ричард Ю, CEO на Huawei Consumer Business Group, представя флагмана Mate 40
(снимка: Huawei)

Дългоочакваният смартфон Huawei Mate 40 идва с футуристичен дизайн, 5-нанометров чипсет Kirin и поддръжка на 5G мрежи. Флагманът се очаква на българския пазар през декември, стана ясно днес на глобалната премиера на устройството.

Двата нови модела, Mate 40 Pro и Mate 40 Pro+, стъпват на първия и единствен в света 5-нанометров чипсет с интегрирана 5G свързаност, Ultra Vision кино камера и емблематичния Space Ring дизайн.

Характерният Huawei 88° Horizon Display създава потапящо визуално поле в компактно тяло, а плавните извивки лягат удобно в ръката. Устройствата предлагат още водо- и прахоустойчивост от клас IP 68, възможност за управление силата на звука както с виртуални, така и с физически контроли, и усъвършенствани алгоритми за предотвратяване на реакции от случайно докосване.

Mate 40 Pro и Mate 40 Pro+ имат по-малък прорез за предната камера, в който са събрани 3D-базирано лицево отключване (3D Face Unlock), ултраширокоъгълна селфи камера и ултрапрецизен сензор за управление с жестове.

Гърбът на устройствата разкрива т.нар. Space Ring Design, еволюция на иконичния дизайн на серията, базиран на кръга и симетрията. Mate 40 и Mate 40 Pro са налични в черно и бяло, както и в „Mystic Silver”, постигнат с покритие, което създава ефект на изместване на цветовете и потапя в мистерията на невидимото. Налице са и два варианта от еко кожа, „Sunflower Yellow” и „Olive Green”. Моделът Mate 40 Pro+ е с панел от нано-керамика в два непреходни цвята – „Ceramic White” и „Ceramic Black”.

В сърцето на най-добрия Mate досега е серията Kirin 9000, изцяло екипирана за 5G, способна на интензивни изчисления и многозадачност. Това е най-комплексната 5-нм 5G SoC, която бележи огромен скок в производителността и енергийната ефективност спрямо своя предшественик. За първи път чипсет на флагман има повече от 15,3 милиарда транзистора.

Най-добрия Mate досега стъпва на 5-нанометровия чипсет Kirin 9000
(снимка: Huawei)

Мощният централен процесор се характеризира с трислойна енергийноефективна архитектура с ядра, които работят на базови честоти до 3,13 GHz. В едночиповата система е интегриран и графичният 24-ядрен процесор Mali-G78 GPU, както и иновативна невронна мрежа с две големи и едно малко ядра за изкуствен интелект.

Mali-G78 GPU е най-мощният графичен процесор, поставян някога в Huawei устройство. Благодарение на него, потребителят ще получи изумително аудио и видео изживяване в игрите. 90Hz дисплей работи заедно с 240Hz честота на обработка на докосванията за бърз отговор на действията и вече поддържа управление с докосване на нивото на визуалното преживяване. Тази система се допълва от два стерео говорителя за създаване на кино изживяване със супер бас дори от мобилно устройство.

В серията Huawei Mate 40 е използвана и усъвършенствана технология на батерията, която посреща нуждите на 5G, както и най-бързата версия на Huawei SuperCharge.

Фотографската система на серията Mate 40 е разработена съвместно с Leica. Ултраширокоъгълен обектив, мощна основна камера с висока резолюция, изумително телефото и още много възможности от висок клас са достъпни в персоналното цифрово устройство. С двойна кино-камера и двойна ултраширока камера, потребителите могат да заснемат широкоъгълни видеа и снимки с най-високо качество както с основната, така и с предната камера.

Кино-камерата се характеризира със сензор със съотношение на страните 3:2, в стила на киното. Заснемането на висококачествено видео е максимално улеснено, благодарение на функцията Steady Shot, а XD Fusion HDR енджинът осигурява баланс на експозицията, дори при снимане в условия, при които осветеността драстично се променя.

Сред останалите екстри е много полезното следене на обекта с Tracking Shot, а Story Creator позволява истински кинематографски ефекти директно от смартфона. Фонова музика, филтри и ефекти също могат да се добавят с лекота. По отношение на аудиото Mate 40 предлага Audio Focus, Audio Zoom и двойка стерео говорители.

Характерният Huawei 88° Horizon Display създава потапящо визуално поле в компактно тяло
(снимка: Huawei)

Ултраширокоъгълната кино-камера предлага още по-широк ъгъл на видимост, по-богат детайл, още по-добро качество при ниска осветеност и алгоритми за коригиране на изкривяването, което позволява заснемането на красиви пейзажни сцени, докато основната камера прави невероятни снимки във висока резолюция.

Качеството на изображението е допълнително усъвършенствано с Full Pixel Octa PD AutoFocus. Подобрената корекция на дисторзията се прилага върху лицето, тялото и крайниците, благодарение на което ултраширокоъгълната камера е приложима в много повече снимачни ситуации.

Huawei Mate 40 Pro идва и с перископска телефото камера, за да поддържа 10-кратно хибридно приближение и 50-кратно цифрово приближение, а Huawei Mate 40 Pro+ отива още по-далеч с двойна телефото камера, която позволява 20-кратно хибридно и 100-кратно цифрово приближение.

Ultra Vision селфи камерата на двата модела извежда влогинга и селфитата на качествено ново ниво с поддръжката на 4К и опцията за заснемане в 3 различни зрителни полета – от най-близък до ултраширок план. Селфито на забавен каданс добавя още творчески възможности към предната камера.

Двата смартфона позволяват интелигентно управление с жестове, без докосване на устройството, с просто прокарване на ръка над екрана за събуждане на смартфона или навигиране през екрани и менюта с махане наляво, надясно, нагоре и надолу. Поддържа се и въздушен жест за приемане на обаждане.

Изцяло нова е функцията Eyes on Display за персонализирани интерактивни дисплеи, съдържащи всичката необходима информация. Звъненето от ненавременни входящи повиквания може да се намали само с поглед, а автоматичното „заспиване” да се изключи, след като телефонът е привлякъл вниманието ви.

Усъвършенстваната MeeTime функционалност е крачка към по-свързан, по-интелигентен живот. В комбинация с 1+8+N екосистемата, мултиекранното взаимодействие предлага на потребителите нов начин да работят с повече от едно устройство, изпълнявайки няколко приложения едновременно при комбинацията смартфон и PC.

Гърбът на флагмана Mate 40 разкрива т.нар. Space Ring Design
(снимка: Huawei)

По отношение сигурността, операционната система EMUI 11 предлага съвременни решения за защита на потребителите. Trusted Execution Environment системата е сертифицирана като CC EAL5+, което е най-високото ниво за микроядро за комерсиална употреба. EMUI 11 идва и с нови функции за защита на неприкосновеността на информацията. При пращане на изображения потребителите могат лесно да изтрият чувствителни лични данни като локация, време и информация за устройството от файла, преди да го изпратят.

Серията Mate 40 идва с Huawei Mobile Services (HMS). От трибуната на глобалната премиера, Huawei обяви още нови приложения за потребителите по света, включително Petal Search – машина за търсене на различни типове съдържание, Petal Maps – карта, която се възползва от управлението с жестове, и Huawei Docs – мощна универсална услуга за документи.

Mate 40 Pro се очаква в България в началото на декември. Моделът Mate 40 с 8GB RAM и 128GB сторидж струва 899 евро, Mate 40 Pro 8GB/256GB идва на цена от 1199 евро, а Mate 40 Pro+ 12GB/256GB ще се продава за 1399 евро.

Коментари по темата: „Huawei Mate 40 на пазара у нас през декември”

добавете коментар...

  1. :o)

    Уникален…без Android, Google, PlayStore
    Незнам колко е уникален, ако живееш в Китай може и да ти върши работа 🙂

  2. Александър

    На тези цени без GMS….ще видим колко ще се продава..

  3. Ecu

    Уникален.

Коментар