Бизнесът на Huawei расте въпреки ограниченията

Приходите на Huawei идват от многобройни бизнеси, което поддържа ръста ѝ
(снимка: Huawei)

Съдбата на някои бизнеси на Huawei виси на косъм, поради многобройните забрани от САЩ. Въпреки това компанията остава решителна и това се вижда от нейния технологичен напредък и финансови резултати. Приходите на Huawei продължават да изглеждат добре въпреки несигурността около един от основните бизнеси на компанията – смартфоните.

Наскоро китайският производител обяви финансовите си резултати за първите три тримесечия на 2020 г. За периода януари-септември приходите достигат 671,3 милиарда юана (над 100 милиарда долара), което е увеличение от 9,9% спрямо същия период на миналата година. Маржът на чистата печалба е около 8,0%.

През първите три тримесечия на 2020 г. резултатите на Huawei отговарят на очакванията, въпреки скептицизма на много анализатори. Това е така, защото приходите на Huawei идват от различни бизнеси. Компанията не е само доставчик на смартфони.

В момента Huawei се възползва от своите умения в изкуствения интелект, облака, 5G и компютърните технологии, разработва „базирани на сценарии решения и индустриални приложения”. Заедно с многобройните си партньори, Huawei разкрива основните предимства на 5G свързаността.

Според Huawei, основната ѝ цел е да помогне на предприятията да развият бизнеса си. Компанията също така иска да помогне на правителството да управлява по-ефективно. Ако системата е по-ефективна, управлението ще бъде по-добро и избирателите ще се възползват от това, коментира Gizchina.

„ИКТ се превърнаха в крайъгълен камък на съвременното общество и основният двигател на устойчивото социално, икономическо и екологично развитие”, казват от компанията и допълват, че „Huawei ще продължи да работи в тясно сътрудничество със своите глобални партньори и да използва своите иновативни ИКТ технологии, за да създаде по-голяма стойност за клиентите въпреки сложната ситуация, в която е изправена в момента”.

Коментар