Huawei Mate 40 получи първия си ъпдейт

Европейската версия на Mate 40 получи първата си актуализация
(снимка: Huawei Mobile / Twitter)

Новите флагмански смартфони от серията Mate 40 на Huawei ще излязат официално на пазара след броени дни (на 30 октомври в Китай и по-късно на останалите пазари), но вече получиха първата си актуализация на софтуера, която добавя интересни възможности.

Ъпдейтът, предназначен за европейските версии на Mate 40, идва с функции за двоен изглед на камерата и двоен запис – характеристики, които бяха обявени от Huawei при анонса на устройствата миналата седмица.

Освен това актуализацията оптимизира функцията за редактиране на видео в галерията и също така подобрява сигурността на системата, съобщи Gizchina. Тя е означена като EMUI 11.0.0.123 и има обем от 842MB. Китайската версия на смартфона включва тези функции стандартно.

Ето всички нови възможности, които идват с актуализацията на Mate 40:

Камера: Добавя режим на двоен изглед и режим на двоен запис. Това прави възможно използването на предната и задната камери едновременно за заснемане на видео.

Приложения: Добавя приложението Huawei App Store

Галерия: Оптимизира функцията за редактиране на видео в приложението „Галерия” и поддържа създаването на кратки персонализирани видеоклипове.

Сигурност: Включва корекциите на сигурността на Android 10 за септември 2020 г.

Huawei Mate 40 Pro и Mate 40 Pro+ се предлагат с чип HiSilicon Kirin 9000. Тези смартфони имат 6,76-инчов 88-градусов извит екран с резолюция 2772х1344 пиксела, цветова гама P3, честота на опресняване 90Hz и честота на дискретизация 240Hz.

Mate 40 Pro се отличава също с 3D разпознаване на лица, както и с екранен сензор за пръстови отпечатъци. Серията включва четири модела – Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro + и Mate 40 RS Porsche Design, които се очакват на пазара у нас през декември на цени от 899 евро.

Коментар